Izvor: Happy BSC Portal/24sedam
28.10.2023 u 10:52
0

JAČA KOSTI I POBOLJŠAVA RAD SRCA: Ovu namirnicu mnogi zanemaruju, a ne znaju koliko je zdrava

Spanać je namirnica koju mnogi vole, a o čijim zdravstvenim benefitima se ne govori dovoljno.

Pojedini ljudi, kada biraju namirnice koje će jesti, ne obraćaju pažnju toliko na njihovu hranljivu vrednost i benefite koje mogu imati od njih, već se isključivo vode ukusom.

Međutim, važno je da počnete da obraćate pažnju i na ovakve stvari, jer ćete na taj način naravno poboljšati i vaše zdravlje.

Namirnica koja treba da se nađe na vašoj trpezi! Prepuna je vitamina i važnih minereala
Pixabay/Ilustracija

Jedna namirnica koja je često zanemarena u ishrani, jeste spanać, a koje su njegove prednosti, otkriva nutricionistkinja Ivana Mišić:

– Kada smo bili mali, pričali su nam da jedemo spanać, jer ga je jeo i Mornar Popaj i postao tako jak – nisu nas lagali! Spanać je jedna od najhranljivijih namirnica za naše telo i ne bismo smeli da ga zaboravimo u našoj ishrani – navodi nutricionistkinja i otkriva zašto je spanać toliko dobar za naše telo.

Bogat hranljivim materijama

Spanać je prava riznica vitamina i minerala, uključujući vitamin A, C, K, folnu kiselinu, gvožđe i kalcijum. Ovi nutrijenti igraju ključnu ulogu u očuvanju našeg zdravlja.

Antioksidativna moć

Spanać je prepun antioksidanata koji pomažu našem telu da se bori protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Ovo je ključno za prevenciju različitih bolesti.

Doprinosi zdravlju našeg srca

Redovno konzumiranje spanaća može pomoći u održavanju zdravlja srca, jer smanjuje visok krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanih bolesti.

OVE SUPLEMENTE NE BI TREBALO DA PRESKAČETE: Tri su obavezna, a zavise od vašeg pola

Jača kosti

Količina vitamina K u spanaću je važna za zdravlje kostiju. Pomaže u apsorpciji kalcijuma i održavanju jakih kostiju. Preporuka je da barem 3-4 porcije nedeljno uključite u vašu ishranu.

– To može biti u obliku svežeg spanaća u salatama, dodatka smutijima ili bareni spanać kao prilog jelima – ističe Ivana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter