Izvor: MONDO
17.09.2023 u 14:58
0

KORISTILI GA I RIMLJANI: Doktor otkriva koje povrće deluje kao afrodizijak i smanjuje rizik od srčanog udara

Jedenje takozvane „superhrane“ može pomoći da pojačate vaš seksualni nagon, pa čak i da smanjite rizik od srčanog udara, tvrdi dr Majkli Mozli. Kako dalje dodaje, jedno povrće deluje „potpuno isto kao vijagra“ i da su ga Rimljani čak koristili kao afrodizijak.

Pomaže da se vaši krvni sudovi prošire, poboljšavajući protok do vaših intimnih mesta i snižavajući krvni pritisak, objasnio je on. U pitanju je cvekla!

„Bakterije u ustima pretvaraju nitrate u azot oksid. To izaziva vazodilataciju – proširenje vaših krvnih sudova.To je ono što snižava vaš krvni pritisak i ono što takođe čini, posebno kod starijih ljudi, daje im podsticaj tako da mogu da postanu aktivniji“, objašnjava on.

NAUČNICI OTKRILI: Moderna keto dijeta bez ugljenih hidrata povećava šanse za začeće

Takođe, upozorava da to može da smanji rizik od srčanih oboljenja, srčanog i moždanog udara, kao i aneurizme, bolesti bubrega i demencije. Prethodno istraživanje je pokazalo da je svakodnevno ispijanje šolje soka od cvekle ljude sa hipertenzijom vratilo u „normalno stanje“.

Cvekla je bogata folatom, koji pomaže ćelijama da rastu i funkcionišu. Ovaj nutrijent igra ključnu ulogu u kontroli oštećenja krvnih sudova, pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti, srčanog udara i moždanog udara.

„Rimljani su ga koristili kao afrodizijak, prilično čudno. Mehanizam je potpuno isti kao kod vijagre. Ono što vijagra radi je da dovodi do oslobađanja azotnog oksida i širenja krvnih sudova, ali uglavnom oko genitalija“, rekao je on za kraj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter