Izvor: Objektiv
15.12.2021 u 22:14
0

POSTUPITE RACIONALNO: Šta da radite kad vas partner PREVARI i kako da to prebolite lakše?

Prevara je znak da nešto u vezi ili braku nije bilo u redu

Nakon prevare počinje da vas muči gomila pitanja i nedoumica – da li je do toga moralo da dođe.

Razlog je, verovali ili ne, najmanje važan. Mnogo je bitnije da se saberete i postupite racionalno.

Izdaja koju je počinio vaš partner će vas boleti, nažalost. Međutim, vreme će vam pomoći da nastavite dalje.

Važno je da se u prvom periodu nakon ovog lošeg iskustva fokusirate sami na sebe i da uz pomoć prijatelja ili stručnog lica prebrodite ovaj problem lakše.

1. Prihvatite svoja osećanja

Tuga, zbunjenost, bes, očaj, strah i druga negativna osećanja, sasvim su uobičajena pojava. Ne treba očekivati da će ovakva osećanja brzo proći, čak i ako ste odlučili da oprostite svom partneru.

Vaš odnos neće biti isti kao ranije, i sasvim je u redu da se zbog toga osećate loše.

2. Nemojte se svetiti

Osećaj besa i povređenosti mogu da stvore gomilu negativnih misli u vašoj glavi. Moguće je da ćete poželeti da se osvetite partneru ogovaranjem, uništavajnem stvari i drugim, bespotrebnim postupcima.

Ovakvo postupanje će vam možda kratkoročno pomoći da izbacite svoj bes i nezadovoljstvo, ali ne sumnjajte u to da će se oni vratiti.

Bolje je za vas da tu negativnu energiju usmerite na samoisceljenje i na stvari koje su dobre za vas lično.

3. Pazite kome ćete da se poverite

Najbolje bi bilo da članovima svoje porodice ne govorite o tome, jer će njihova reakcija biti uvek negativna. Porodicu naročito treba izbegavati kao sagovornika, ako ste odlučili da svom partneru oprostite.

Tako ćete stvoriti neprijatnu situaciju, kako za sebe, tako i za druge. Svako će imati svoje mišljenje o tome da li treba ili ne treba da ostanete zajedno, ali niko zapravo ne može to bolje da zna šta treba da uradite, nego vi.

Bliski prijatelji u koje imate poverenje, kao i stručno lice, biće vam dovoljni da se požalite.

4. Brinite o sebi

Stres koji ćete neminovno osetiti, imaće kratkoročne posledice na vaše zdravlje. On može da izazove mučninu i glavobolju, ali isto tako, može da prouzrokuje i dugoročno oštećenje zdravlja.

Loše psihičko stanje može da preraste u anksioznost i depresiju, pa je zato važno da se čuvate.

Nastavite sa svojim zdravim navikama i ne pokušavajte da nađete utehu u porocima. Oni vam neće pomoći, već će samo naškoditi vašem fizičkom zdravlju.

5. Ne krivite sebe

Nemate nikakvu korist od traženja uzroka. Ne dovodite sebe u situaciju da razmišljate da li bi sve bilo drugačije da ste vi u nekom momentu bili drugačiji ili da ste drugačije postupili.6. Zaštitite decu

Ukoliko imate zajedničku decu, ne uplićite njih u vaš odnos. Rastanak roditelja deci može izrazito teško da padne, stoga je najbolje rešenje da ona neko vreme ne znaju šta se dogodilo.

Ne terajte ih da biraju ili da stanu na vašu stranu, ako ste odlučili da im objasnite šta se dešava.

7. Potražite pomoć

Ne libite se toga da potražite pomoć i savet psihologa. Ukoliko osećate teskobu koju ne možete da podnesete samostalno, nema mesta osećaju sramote.

Razgovor sa stručnim licem vam može otvoriti oči ka rešenjimana koja niste ni pomišljali.

Kako da spasete brak nakon prevare?

Postavite prvo pitanje da li brak treba uopšte i spašavati. Prevara je znak da nešto u vezi ili braku nije funkcionisalo kako treba.

Ukoliko, pak, zbog kajanja partnera pristanete na pomirenje, važno je da se uverite u to da se prevare i afere neće nastaviti. Umesto da ga neprestano okrivljujete, kažite mu kako je i vama žao zbog cele situacije.

Ukoliko sam partner želi da prekine odnos, nema svrhe ubeđivati ga da u njemu ostane. Zašto biste bili u braku ili vezi sa nekim ko vas više ne voli.

Budite iskreni i izbacite iz sebe sva negativna osećanja. Kažite partneru kako je njegov postupak uticao na vas i kako se osećate. Tražite da vas ne pritiska i da vam da vremena da razmislite o svemu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter