Izvor:
16.01.2018 u 03:48
0

SVETLEĆI KONDOM REŠAVA MISTERIJU: Saznajte da li imate polno prenosivu bolest?

Želeli su da podignu svest o konstantnom rastu ovakvih slučajeva.

Grupa tinejdžera Nevton akademije iz Londona nedavno je napravila kondom koji svetli i menja boju, ukoliko otkrije da li neko od partnera seksualnog odnosa boluje od polno prenosivih bolesti.

Oni su došli na ovu ideju kako bi povećali svest ljudi o rastućem broju polno prenosivih bolesti, a projekat je osvojio glavnu nagradu na TeenTech konkursu.

Kondom koristi ugrađeni sloj molekula koji sijaju kada dođu u kontakt sa bakterijama i virusima, koji se najčešće vezuju za prenosive bolesti. Kondomi menjaju boju – zelena pokazuje da partner boluje od hlamidije, žuta da ima herpes u intimnom predelu, ljubičasta da je reč o genitalnim bradavicama, a plavi insinuira sifilis.

– Hteli smo ljudima na vreme da ukažemo da boluju od navedenih bolesti, kako bi ŠTO PRE reagovali i otišli lekaru – rekao je četnaestogodišnji dizajner Danijel.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter