Izvor:
10.10.2019 u 19:16
0

ŽENE OTKRILE: Srećnije su sa mlađim muškarcima, a evo i zašto!

Studija koju je sproveo psiholog dr Džastin Lemiler sugeriše da su žene zadovoljnije u vezi sa mlađim muškarcem. On je ispitao 200 žena heteroseksualne orijentacije o njihovim ljubavnim vezam, uključujući i to koliko godina ima njihov partner, koliko su zadovoljne vezom.

Rezultati su pokazali da su žene koje imaju partnere koji su deset ili više godina mlađi od njih najzadovoljnije vezama i veoma su im posvećene, u odnosu na žene čiji su partneri stariji ili istih godina kao one.

-Zašto su žene najsrećnije u vezi sa mlađim muškarcima? Ne mogu sa sigurnošću da kažem to na osnovu svojih podataka, ali moguće je da kada je žena u vezi starija, među partnerima postoji više jednakosti. Iz ranijih istraživanja znamo da su parovi među kojima ima više jednakosti srećniji, pa je to možda u pitanju i u ovom slučaju- kaže dr Lemiler.

Dr Lemiler sugeriše i da su u vezama u kojima je žena starija od partnera one možda u dominantnijoj poziciji.

-Znamo da mnogi muškarci vole dominantne, moćne žene, a starijim damama pripisuju upravo takve osobine. Možda se zbog tog osećaja moći one osećaju zadovoljnije, a možda im to pomaže i da dobiju ono što žele – u seksualnom i svakom drugom smislu.

Mondo
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter