Izvor: Happy BSC
19.11.2021 u 21:05
0

Naučnici tvrde: OVO JE PRVA OSOBA KOJA SE ZARAZILA KORONA VIRUSOM!

U jednom američkom časopisu objavljen je novi izveštaj o prvom slučaju koronavirusa u svetu. Ovo istraživanje naučnika koji je proučavao javne izveštaje o poreklu korona virusa u Kini zasigurno će oživeti raspravu o nultom pacijentu, ali je vrlo moguće da je neće razrešiti.

Kako je The New York Times ekskluzivno preneo – SZO je verovatno pogrešila u hronologiji pandemije, jer nova analiza sugeriše da je prvi poznati pacijent zaražen koronavirusom bio prodavac na pijaci u Vuhanu, a ne računovođa koji je živeo daleko od pijace.

Majkl Vorobej, naučnik i vodeći stručnjak za praćenje evolucije virusa na Univerzitetu u Arizoni, otkrio je odstupanja u vremenskim okvirima kopajući po svemu što je ranije objavljeno u medicinskim časopisima, kao i po videointervjuima u kineskim novinama sa dve osobe za koje se veruje da su prve dokumentovane osobe sa koronom.

On tvrdi da veza između dobavljača sa pijace morskih plodova Huanan i najranijih hospitalizovanih pacijenata snažno upućuje na to da je pandemija počela baš tu.

– U ovom gradu od 11 miliona ljudi, njih pola je povezano sa mestom koje je veličine fudbalskog terena. Vrlo je teško objasniti taj obrazac ukoliko se smatra da epidemija nije započela na pijaci, rekao je on.

Nekoliko stručnjaka su rekli kako je doktor Vorbej uradio sjajan detektivski posao, te da je verovatno u pravu kada kaže da je prva zaražena osoba bila prodavac morskih plodova. Međutim, neki smatraju da još uvek nema dovoljno dokaza o tome kako i gde je pandemija počela.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter