Izvor:
18.10.2017 u 02:19
0

TRUDNICE: Ne spavajte na leđima možete imati posledice!

Stručnjaci tvrde da bi trudnice po svaku cenu trebalo da izbegavaju spavanje na leđima.

Nedavno objavljena studija kaže kako žene koje tokom kasnije trudnoće spavaju na leđima svojim bebama zapravo mogu da stvore niz opasnih zdravstvenih problema.

Stručnjaci koji stoje iza novog istraživanja tvrde kako bi trudne žene trebalo da spavaju na boku kako se trudnoća primiče kraju.

Istraživanje objavljeno u "Žurnalu psihologije" pratila je buduće majke preko noći i njihove bebe kako bi se videlo da li položaj spavanja utiče na njih.

Upozorenje svim budućim majkama.

Prethodna istraživanja pronašla su vezu između položaja spavanja i rizika od rađanja mrtvog deteta – u poređenju sa spavanjem na levom boku, trudnice koje spavaju na leđima imaju puno veće šanse da na svet donesu mrtvorođenče.

Novo je istraživanje pratilo 29 trudnica koje su bile trudne između 34 i 38 nedelja uz pomoć elektrokardiograma, a takođe su tokom noći koristili i infracrvenu kameru.

Aktivnost fetusa se menja

Istraživanje je pokazalo da su fetusi mnogo manje aktivni ukoliko buduća majka spava na leđima, a čim bi se ona okrenula na levi ili desni bok, aktivnost fetusa postala bi "normalnija".

– Mislimo kako sada imamo dovoljno dokaza da svim budućim majkama možemo da preporućimo da u poslednjim fazama trudnoće izbegavaju spavanje na leđima jer to očigledno negativno utiče na dete – rekao je Piter Stoun, vođa istraživanja

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter