Izvor: City magazine
04.10.2023 u 15:36
1

MUZIKOM PROTIV NERVOZE: Da li je ovo pesma kojom možete smanjiti anskioznost za 60 odsto?

Istraživanje sa Univerziteta u Pensilvaniji došlo je do pesme koja pruža najveće uživanje na svetu, te može smanjiti anksioznost za čak 60 odsto.

Naime, u samom istraživanju učestvovalo je 157 odraslih učesnika, podeljenih u dve grupe.

Prva grupa primila je jedan do dva miligrama midazolama tri minuta pre blokade perifernih nerava. Druga grupa slušala je pesmu “Wightless” benda Marconi Union, koja je objaljena 2012. godine.

Rezultati su pokazali da su pacijenti koji su slušali pesmu imali slične nivo anksioznosti kao i grupa sa midazolamom, što sugeriše da je muzika podjednako efikasna u smanjenju anksioznosti.

BEZBEDNI U SVETU TIŠINE: MUP sprovodi akciju podizanje bezbednosti osoba sa oštećenim sluhom

“Muzikoterapija može biti alternativa korišćenju midazolama pre periferne regionalne anestezije. Međutim, potrebna su dalja istraživanja”, primetili su idtraživači

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MUZIKOM PROTIV NERVOZE: Da li je ovo pesma kojom možete smanjiti anskioznost za 60 odsto?”

  1. Muzika apsolutno može da leči ne da izleči ali da leči može , naravno samo ona koja prija ljudima, ona koju oni žele da slušaju , ne da se nameće kojekakva .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter