Izvor: bsc happy portal
16.09.2023 u 12:49
0

Drage dame, pripremite kožu za hladne dane!

Evo kako pripremiti kožu za hladne dane.

Mnogi se raduju zimi, prazničnoj euforiji, uživanju na snegu, ali hladni meseci koji su pred nama donose i gomilu potencijalnih problema za kožu.  Lice će morati da se bori sa vetrom, niskim temperaturama, isušenim vazduhom u prostorijama u kojima se greje… Zato je neophodno da se na vreme pripremiš za sva iskušenja koja te očekuju.

 

Osećanje peckanja, zatezanje, crvenilo, svrab, perutanje… Svi ovi simptomi nastaju kao posledica hladnoće i posebno pogađaju suvu i osetljivu kožu. Zimi je lice prvo na udaru, pa je logično da zahteva mnogo temeljniju zaštitu i negu. Lagane kozmetičke proizvode zameni onim konkretnijim i jačim i ne zaboravi da je ključ zimske bjuti zimske hidratacije.

U zimskim mesecima, najveći problem imaju osobe sa suvom kožom. Upravo zbog nedostatka prirodnih masnoća, ovaj tip je osetljiviji na spoljne uticaje, skloniji je pojavi bora i fleka, pa je neophodno da koristiš nešto deblji sloj kreme za suvu kožu. Izbegavaj sapune, jer oni dodatno isušuju, a umesto njih koriti mleko za čišćenje lica.

Kod mešovite kože najkritičnija je T-zona. Čelo, nos i brada su masni, a obrazi suvi, zbog čega bi je trebalo negovati hidratantnim kremama upravo za ovaj tip kože. Obrazi će dobiti preko potrebnu vlažnost, a T zona će biti sređena što je idealan scenario. Ako bi se T regija dodatno opteretila masonoćama, postojao bi rizik od stvaranja akni i upalnih procesa.

Podrazumeva da je odnos vlage i masti izbalansiran, što je nažalost najređi slučaj.

Masna koža može biti probematična samo u periodu puberteta, ali je u kasnijem periodu života čak i poželjna, jer se na ovom tipu kože bore pojavljuju kasnije u odnosu na one kojima je koža suva. Važno je da ne koristiš agresivne preparate koji koži oduzimaju vlažnost, već one koji regulišu rad lojnih žlezda.

 

Nigde bez UV zaštite

U hladnim danima, osobe sa masnom i mešovitom kožom imaju manje razloga za brigu. Redovan piling je dovoljan nedeljno da spreči zapušavanje pora i pojvu akni, a adekvatna hidratantna krema održavaće potreban nivo vlage u koži.

Na tržištu postoje univerzalni serumi namenjeni svim tipovima kože. Oni je potpuno regenerišu, a nanose se ujutru i uveče i to ispod (pre) uobičajene dnevne, odnosno noćne kreme za lice.

„SINA BIH NAZVALA AJVAR“ Strankinja raspametila Balkance imenima koje bi dala deci! (VIDEO)

Bez obzira na tip kože, svaki izlazak napolje, posebno ukoliko boravite na planini ili idete na skijanje, zahteva kreme sa visokim UV faktorom zaštite.

Zimi se ne preporučuje piling usana. Umesto toga se fokusiraj na hidriranje balzamima sa zaštitnim faktorom.

Ne zaboravi da je redovan unos tečnosti u organizam preduslov zdrave, zategnute i blistave kože. Preparati, koliko god da su dobri, ipak nisu svemogući.

I šminka mora da hidrira

Kao što vodiš računa o održavanju nivoa vlažnosti kroz negu kože, važno je da hidratacija bude na vrhu liste prioriteta i kada je reč o izboru šminke.  Suvoj koži pomaže da zadrži vlažnost i glatkoću. Zato je ovaj makeup apsolutno neophodan, jer hidrira kožu preko celog dana.

 

Pravila za kupovinu pudera

Jesen je idealno vreme za promenu pudera. Ukoliko si preko godine koristila one u prahu ili kamenu, hladnije vreme zahteva promenu kursa. Tečni puder mnogo bolje prijanja i pruža veću zaštitu od vetra i hladnoće.

Tečni puder  za suvu kožu pre svega mora da hidrira, a najbolje su se pokazale one lagane teksture. Previše gust puder će samo još više istaći bore.

Prvi uslov koji bi tečni puder za mešovitu kožu trebalo da ispuni je da pruža dugotrajan mat efekat, čineći kožu glatkom, svilenkastom i mekom. Potrebno je da ima dobru pokrivnu moć kako bi sprečio prosijavanje, ali da bude dovoljno lagan da ne optereti kožu. U protivnom, šminka će skliznuti onog trenutka kada masnoća počne da se sakuplja.

Naravno, u zimskim danima je neophodno da izuzetno vodiš računa o hidrataciji, ali nemoj je zaboraviti kada temperatura pređe u plus, vetar prestane da duva, a sunce promoli tople zrake. Našoj koži je i tada potrebna vlažnost, te ne bi bilo loše da ti hidriranje kože pređe u svakodnevnu rutinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter