Izvor: žena blic
23.09.2023 u 18:40
2

ZAHVALJUĆI OVOM RECEPTU IZGLEDAJU MLADOLIKO: Tajna arapskih žena i recept za eliksir mladosti

Izgledaju kao dvadestogodišnjakinje a imaju 45, tajna Arapske lepote. Evo kako se neguju arapske žene, pa uvek izgledaju neverovatno mladoliko? Narodna medicina se na Istoku prenosi s kolena na koleno i veoma je cenjena.

Ovaj „eliksir“ se uzima dva puta godišnje, a deluje tako što, prema verovanju arapskih žena, kompletno podmlađuje organizam.

LAKA ZA ODRŽAVANJE I TOTALNO ŠIK: Nova bob frizura koju ćete obožavati

Da biste napravili ovaj eliksir potrebno je:

100 ml soka od limuna; 200 grama meda; 50 ml maslinovog ulja.

Priprema: Pomešajte sve sastojke i uzimajte po jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno na prazan stomak. Znači, 15 do 20 minuta pre obroka.

Nakon što pojedete celu smesu, napravite pauzu u trajanju od pola godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARABIC WOMAN (@arabicwoman_)


– Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam i korisno je za zdravlje. Kroz istoriju pa sve do danas ono se koristilo za saniranje opekotina, negu kože, pa čak i za čišćenje organizma. Delotvornost maslinovog ulja nije samo površna i ono vam može pomoći u borbi protiv upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide).

Redovna konzumacija limunovog soka pomoći će obrambenim snagama organizma, alkalizovati telo, pomladiti ga i očistiti. Limun takođe neutralizuje slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus te je pomlađuje.

– Svi oblici meda prirodno sadrže hranljive materije i enzime, koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinske upotrebe. U stvari, med se tokom istorije koristio kao narodni lek za dobro zdravlje, imunitet i mnoga stanja.

Za vreme pauze od pola godine, svaki dan pijte čaj sa đumbirom:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arab Beauty Queens (@arabbeauty23)

Pola kašičice rendanog đumbira prelijte sa 200 ml ključale vode. Dodajte i malo soka od limuna, po ukusu. Nikako nemojte dodavati med ili šećer u ovaj čaj. Kada se naviknete na jačinu ukusa, povećajte količinu đumbira na celu kašičicu prilikom pripreme čaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZAHVALJUĆI OVOM RECEPTU IZGLEDAJU MLADOLIKO: Tajna arapskih žena i recept za eliksir mladosti”

  1. Imaju oni nešto sa čim ribaju kožu , rekla mi je drugarica iz SDPR a , ona je išla službeno , dal Iran ili Irak pre će biti da je Irak , kada mi je pričala a to je bilo davno da je bila u jednoj njihovoj , kako se beše to zove, sada sam zaboravila , rekla mi je da je prolazila kroz četri da ih nazovem sobe i sada da ne pričam sve jer se pola stvari ne sećam jer me tada kada mi je to pričala i nije mnogo interesovalo , ali zapamatila sam ovo, imali su nešto kao sapun, kaže liči na sapun , izmažu te se ta tim a onda ti sa špatulom ili nečim sličnim skidaju kaže skoro da sloj kože otpada , i koža ti posle toga bude fantastična , baršunasta , meka. E pa šta je to čime namažu kožu i čime skidaju slojeve kože , bilo bi lepo , da je živa moja druraica sada bih znala ali neka je andjeli cuvaju .

    0
    0
    Odgovori
  2. Nastavak : inače sličan ovome je recept za depilaciju , prirodni njihov preperat za depilaciju, šteta što kod nas sve manje salona radi depilaciju sa šećernom pastom, em je bezopasno , me je zdravo , da li im je teško , ima ih ali sasvim malo . Ali oni rade depilaciju i s akoncem tek to d avididte . bila je jedan divna dama u blizini Fontane koja je imala salon i radila je baš tako sa koncem depilaciju , ali ni nje više nema . Nekada je bilo baš dobrih i sigurnih salona u Beogradu recimo odavno nema pedikira u Francuskoj 5 , pored Kluba književnika , oni su bili, ne samo sigurni jedini su bili koji su dezinfikovali instrumente u to doba , ne samo to već su bili kao hirurzi , znali su znanje , kada sam se raspitivala davnih dana za njih ,niti zna neko iz okruženja gde su se možda preselili mada sma se davno raspitivila , niko ne zna gde su se preselili a možda su i prestali da se bave time , čovek ne ide stalno kod pedikira samo kada ima neki problem, žulj, kurije oko i slično , tako da posle njih i ne idem više ni kod koga .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter