Izvor:
28.07.2017 u 22:01
0

Ginekolozi kažu: PLANIRANJE PORODICE KREĆE OD POJEDINCA PA KROZ INSITUCIJE!

S obzirom da je pad nataliteta veliki problem već godinama,ginekolozi pokušavaju da daju savete kako bi se taj problem smanjio.Ginekolog dr.Aleksandra Kostić kako joj i poziv nalaže insistira na kontracepciji. Ona kaže da u najranijem uzrastu deca moraju da se informisu o tome da ne bi bilo posle problema.

-Zaista ne ulazim u to zašto neko nije rodio do 40-te godine. To je izbor. Ali kod nas dolaze mlade devojke za prekid trudnoće jer već sa 15 godina ona može sama da dođe i odluči šta želi. Mi nemamo pravo da zovemo njene roditelje. Jedino što možemo kao ginekolozi da uradimo je da kroz razna savetovališta ublažimo problem.Mladi nisu mnogo informisani o kontracepciji,-rekla je Aleksandra u emisiji "Posle ručka".

Ostali gosti emisije "Posle ručka" su Slavica Đukić Dejanović, ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku , Gordana Plemić, Udruženje "Roditelj", i Jelena Pindović, maneken i buker agencije za modele.

Minstarka je svesna problema zašto mladi odlažu proširenje porodice.

-Znamo da je problem budućim majkama i odnos sa poslodavcem,pogotovo u manjim sredinama. Poslodavac očekuje da bude stimulisan od države kada ima trudnice na bolovanju i onda se vrtimo u krug. Ali ne bi trebalo pojedincu da su izgovor takve stvari. Mi kao ministarstvo zaista trudimo da uradimo sve da se natalitet poveća,-rekla je Slavica Đukic Dejanović u emisiji.

emisiju nastavite da gledate posle vesti

izvor/happytv.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter