Izvor: b92
20.09.2023 u 15:44
0

POTVRĐENO: Ova pesma umanjuje stres (VIDEO)

Ako tražite način kako se rešiti stresa i teskobe, slušanje muzike moglo bi vam pomoći u tome. Ali, morate znati i šta će vas opustiti.

Naime, agencija za neuromarketing Mindlab International sprovela je ispitivanje u kojem su učesnici istraživanja trebali da reše zahtevne slagalice dok su slušali muziku.

Na listi se našlo 10 pesama, a naučnici su pomoću podataka zabeleženih u senzoru merili promene u ritmu srca, krvnog pristiska i disanju ispitanika.

GOJAZNOST DOVODI DO VIŠE OD 200 RAZLIČTIH BOLESTI: Posledice debljine trpi ceo organizam, a evo šta je najgore

Istraživanje je pokazalo da pesma “Weightless” grupe Marconi Union smanjuje teskobu za čak 65 odsto, a pesma je godinama držala prvo mesto.

Međutim, sada ju je prestigla pesma “Strawberry Swing” grupe “Coldplay”, koja je donedavno držala peto mesto na listi pesama koje uklanjaju stres.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter