parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ANA IVANOVIĆ: Deca od najranijeg detinjstva moraju znati da dele!

 

Prema svetskom indeksu davanja među prvih 10 rangiranih zemalja su Indonezija i Šri Lanka, dok je prvi Mjanmar - ističe Srpkinja

Nacionalna ambasadorka UNICEF u Srbiji Ana Ivanović je još jedna od javnih ličnosti koja se pridružila kampanji “Wanna Give”.

U svojoj video priči je istakla da je veoma bitno da naučimo decu da se saosećaju sa drugima.

- Javne ličnosti imaju veliki uticaj na sve delove društva, posebno na decu. Zato je veoma bitno da budu svesni svoje odgovornosti. Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti doprinosi blagostanju cele zajednice. Kultura davanja nije u korelaciji sa bogatstvom neke zemlje. Prema svetskom indeksu davanja među prvih 10 rangiranih zemalja su Indonezija i Šri Lanka, a prvi je Mjanmar - kaže Ana.

Ona je obnovila sporazum o saradnji sa UNICEF i nataviće da podržava programe koji se bave prevencijom nasilja i osnažvianjem dece, posebno devojčica.

- Važno je da deca od najranijeg perioda nauče da dele, da razviju empatiju i da pomažu drugarima u nevolji. Deca najbrže uče upravo u najranijem uzrastu i bitno je da u tom dobu kroz igru i učenje steknu navike koje će im ostati za ceo život. Nastonim da kao vrhunski portista i javna ličnost dam dobar primer. Uživam da učestvujem u radionicama, da razgovaram sa njima i da im prenesem najznačajnije vrednosti koje sam stekla i kojima se lično rukovodim - poručila je Ivanovićeva.

 

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost