Izvor:
14.12.2017 u 00:12
0

NOVE POGODNOSTI: Vlasnici senior kartica će od sada moći i u muzej Afričke umetnosti upola cene!

Muzej afričke umetnosti je za korisnike beogradske senior kartice odobrio i popust u iznosu od 50 odsto na cenu individualne ulaznice.

Iz Muzeja afričke umetnosti saopštavaju da će i u 2018. godini nastaviti sa redovnim, besplatnim programom za starije sugrađane "MAU za sve, svi u MAU". Osim toga, Muzej afričke umetnosti je za korisnike beogradske senior kartice odobrio i popust u iznosu od 50 odsto na cenu individualne ulaznice.

Program „MAU za sve, svi u MAU” je poseban program Muzeja afričke umetnosti, osmišljen i razvijen kako bi se izašlo u susret potrebama i interesovanjima naših starijih sugrađana. Započet 2015. godine, ovaj program nudi posebno osmišljene besplatne sadržaje za penzionere tokom njihove posete muzeju, dok mobilnost muzejskog tima omogućava i posetu gerontološkim centrima ukoliko je pokretljivost korisnika otežana. Kombinujući izlaganja i prezentacije na odabrane teme iz domena afričke umetnosti i kulture sa kreativnim radionicama, učesnicima se pruža mogućnost da na kvalitetan način iskoriste svoje vreme i upoznaju se sa predmetima iz muzejskih zbirki, njihovim poreklom, načinom upotrebe, ali i tehnikama njihove izrade.

U 2017. godini održano je 12 MAU susreta. Svakog prvog četvrtka u mesecu, od 10 do 12 sati, vrata muzeja bila su otvorena za sve zainteresovane seniore. Uz stručni nadzor kustosa, u enterijeru, ponekad i na otvorenom – u prelepom ambijentu bašte MAU, kreiran je prostor ne samo za „terapiju putem umetnosti” i umetničko izražavanje posetilaca starije životne dobi već i za obostranu, međugeneracijsku razmenu znanja, razmišljanja i iskustava.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter