PREDSEDNICA SKUPŠTINE DANAS U SANKT PETERBURGU: Gojkovićeva danas na Evroazijskom ženskom forumu!

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovaće danas na 2. Evroazijskom ženskom forumu "Žene za globalnu bezbednost i održivi razvoj", koji se održava u Sankt Peterburgu.

Na forumu, koji okuplja žene iz 120 država, među kojima devet predsednica parlamenata, 10 potpredsednica parlamenata i država, kao i liderki brojnih međunarodnih organizacija, razmatraće se pitanja mira i osiguravanje globalne bezbednosti.

U tom okviru biće reči o pitanjima kako učešće žena u osiguravanju bezbednosti pomaže u pronalaženju najdelotvornijih odgovora na savremene izazove, kako može da se menja parlamentarni dnevni red kako bi se obezbedio održivi razvoj društva, kao i kakav je potencijal međunarodne saradnje žena, saopšteno je iz parlamenta.

Na forumu će se debatovati i o jačanju potencijala međuparlamentarnog dijaloga u cilju razvoja saradnje u prevazilaženju globalnih izazova i pretnji, zakonodavnoj podršci širenju pravnih, ekonomskih i socijalnih mogućnosti za žene i zaštiti njihovih prava, kao i potrebi za široko uključivanje žena u cilju postizanja ciljeva održivog razvoja.

Učesnice foruma razgovaraće i o ženskom liderstvu u zdravstvu, globalnoj platformi za razvoj ženskog preduzetništva, kulturi i sportu, a predsednica Skupštine Srbije imaće i niz bilateralnih susreta.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost