17°C

Beograd

VELIKOALBANSKA PROVOKACIJA ILI OBIČAN SASTANAK? Rama se sastaje u Beogradu sa liderima Albanaca sa juga Srbije!

Politički predstavnici Albanaca iz opština Preševa, Bujanovca i Medveđe razgovaraće sutra u Beogradu sa albanskim premijerom Edijem Ramom o sveukupnom položaju Albanaca u te tri opštine.

Predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Jonuz Musliju i predsednik Demokratske partije Nagib Arifi očekuju da će teme razgovora biti političke prilike i ekonomski razvoj te tri opštine, kao i niz otvorenih pitanja s kojim se suočavaju lokalni Albanci.

- U pozivu za sastanak nisu navedene teme ali očekujem da ćemo razgovarati o sveukupnom položaju Albanaca u Preševskoj dolini, kao i o problemu nedostatka udžbenika na albanskom jeziku - rekao je Beti Musliju, koji je i lider Pokreta za demokratski progres.

On je dodao da očekuje da će se razgovarati i o drugim temama značajnim za Albance, kao i da je poziv za sastanak lokalnim političkim liderima uputio ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka.

Arifi je rekao Beti da očekuje da će se razgovarati i o unapređenju "ekonomskog i političkog položaja Albanaca u Preševskoj dolini".

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Partije za demokratsko delovanje čiji lider je Riza Haljimi, kao i predstavnici još nekih većih stranaka koje deluju na području Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Rama sutra dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji.

Blic
Foto: Twitter/GazetaKohaJone

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar