VELIKOALBANSKA PROVOKACIJA ILI OBIČAN SASTANAK? Rama se sastaje u Beogradu sa liderima Albanaca sa juga Srbije!

 

Politički predstavnici Albanaca iz opština Preševa, Bujanovca i Medveđe razgovaraće sutra u Beogradu sa albanskim premijerom Edijem Ramom o sveukupnom položaju Albanaca u te tri opštine. 

Predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Jonuz Musliju i predsednik Demokratske partije Nagib Arifi očekuju da će teme razgovora biti političke prilike i ekonomski razvoj te tri opštine, kao i niz otvorenih pitanja s kojim se suočavaju lokalni Albanci.

- U pozivu za sastanak nisu navedene teme ali očekujem da ćemo razgovarati o sveukupnom položaju Albanaca u Preševskoj dolini, kao i o problemu nedostatka udžbenika na albanskom jeziku - rekao je Beti Musliju, koji je i lider Pokreta za demokratski progres. 

On je dodao da očekuje da će se razgovarati i o drugim temama značajnim za Albance, kao i da je poziv za sastanak lokalnim političkim liderima uputio ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka.

Arifi je rekao Beti da očekuje da će se razgovarati i o unapređenju "ekonomskog i političkog položaja Albanaca u Preševskoj dolini".

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Partije za demokratsko delovanje čiji lider je Riza Haljimi, kao i predstavnici još nekih većih stranaka koje deluju na području Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Rama sutra dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji. 

Blic
Foto: Twitter/GazetaKohaJone

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro