12°C

Beograd

MIHAJLOVIĆ I NOVA PREDSTAVNICA UNDP: Nastavak uspešne saradnje!

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović razgovarala je danas s novom stalnom predstavnicom UNDP-a u Srbiji Fransin Pikap o saradnji dve institucije u oblasti rodne ravnopravnosti, s posebnim osvrtom na borbu protiv rodno zasnovanog nasilja i ekonomsko osnaživanje žena.

Mihajlovićeva je istakla da su Koordinaciono telo i UNDP do sada imali odličnu saradnju i izrazila uverenje da će još bolje sarađivati u budućnosti, na čelu sa novom stalnom predstavnicom.

- Posebno smo ponosni na projekat „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama“, koji je pokazao da samo kooridinisanim radom svih relevantnih institucija možemo ostvariti rezultate u borbi sa ovom pošasti - rekla je ona.

Podrška Ujedinjenih nacija nam je izuzetno važna i u narednom periodu želimo da se još više fokusiramo na lokalni nivo i podršku lokalnim zajednicama u naporima usmerenim ka boljem položaju žena, rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je njenog kabineta.

Fransin Pikap rekla je da Koordinaciono telo ima punu podršku UNDP-a te da su veoma zadovoljni saradnjom i dosadašnjim aktivnostima.

- Zbog dobrih rezultata koje smo postigli kroz ''Integrisani odgovor - očekujemo produžetak projekta i nastavak saradnje. Podrška ženama u biznisu, lakši pristup finansijama, naročito ženama preduzetnicama su još jedna od oblasti gde vas možemo podržati“, rekla je Pikap.

Na sastanku je bilo reči i o projektu fokusiranom na suzbijanje zloupotrebe lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu, s obzirom na to da se vatreno oružje često koristi u porodičnom nasilju i da je najveći broj žena žrtava nasilja ubijen zloupotrebom vatrenog oružja.

Potpredsednica Vlade poklonila je Fransin Pikap u znak dobrodošlice vezeni monogram, rad žena sa sela, koje u okviru inicijative Koordinacionog tela, NALED-a i Etno-mreže „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“ proizvode tradicionalne rukotvorine, deo srpskog kulturnog nasleđa.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar