21°C

Beograd

ISKAZ KOJI ĆE VAS ŠOKIRATI: Progovorio komšija Ramuša Haradinaja o njegovim zločinima! (FOTO)

Ram Jolaj, nekada prvi komšija bivšeg kosovskog premijera, izjavio je da je gledao kako Ramuš Haradinaj likvidira srpskog policajca, nakon čega su mu Haradinajevi ljudi oteli oca i sina, a on je, kaiže, morao da pobegne sa Kosova i Metohije.

Posle zločina terorističke OVK nad Srbima od 24. marta 1998. godine, komandir policijske stanice u Rzniću, Miodrag Otović, je sa još jednim kolegom došao da uhapsi Haradinaja, koji je izleteo iz kuće, pucao na policajce i ubio Otovića.

On i njegova porodica sve videli i da je zbog toga počeo njihov progon.

- Video sam Otovića kako pada, bio sam udaljen pedesetak metara. Ramuš je potom pobegao - ispričao je Jolaj.

Ramin otac Binak Jolaj i sin Muharem su oteti, kao i njegov drugi sin, koji je uspeo da pobegne.

- Tražili su ga, kao i mene, da nas odvedu, ali smo se skrivali mesec dana po šumama, a onda se dokopali Berana. Tamo sam se predao veri i kao derviš tražio mir i oproštaj za zločince, brinući o snahi i šestoro dece sina Muharema. U Glođane i na Kosmet, nikad nisam smeo da se vratim - ispričao je Jolaj.

On je još pre 15 godina ispričao svoju priču reporteru "Novosti" u Beranama, a zatim i svedočio i u Haškom tribunalu.

Bio je jedan od retkih svedoka koji je posredstvom video-linka, prie 12 godina, izneo konkretne dokaze protiv Ramuša Haradinaja, dok su ostali svedoci su pobijeni.

Ram Jolaj nikada nije saznao sudbinu svog oca i sina, ali prema pouzdanim izvorima, oni su odvedeni u logor u Piskotama kod Đakovice, gde su prošle godine u masovnoj grobnici "Bunker" pronađeni posmrtni ostaci pedesetak Srba.

Među njima je i petočlana porodica Šutaković iz Đakovice - Nedeljko, njegova supruga Dara i sinovi Radoman, Aleksandar i Đorđe.

U toku su analize ostalih posmrtnih ostataka.

Izvor: Tanjug
Foto: printscreen/youtube

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar