Izvor:
17.02.2017 u 05:17
0

Analitičari ocenjuju: VUČIĆ OSTAJE KANDIDAT, TOMA SE POVLAČI ILI PRAVI SVOJU STRANKU!

Dan nakon što je Srbija saznala da bi Tomislav Nikolić mogao ponovo da se kandiduje za predsednika, sve oči su uprete u Naprednu stranku.

Ono što sve najviše zanima jeste kakve će posledice eventualna Nikolićeva kandidatura imati na odnose u stranci ali i na ubuduću saradnju sa aktuelnim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Politički analitičar Dragoljub Anđelković je samo za happytv.rs otkrio kakve promene možemo očekivati u budućnosti.

– Nema dileme da će se Vučić kandidovati jer kada bi sada povukao kandidaturu to bi za njega značio poraz pre samih izbora. Nikoliću ne preostaje ništa drugo nego da odustane od kandidature. Aktuelni predsednik će zasigurno tražiti kompromis, u vidu funkcije premijera. Ako ovaj ustupak ne bude ispunjen posledice po stranku bi mogle biti velike. Za sada u Naprednoj stranci nema turbulencija, a ja predpostavljam da ih neće ni biti jer između njih dvojice postoji dogovor – naglašava Anđelković.

Ipak postoji nešto što bi moglo da ugrozi Nikolićev opstanak u naprednjacima.

– Napredna stranka nije na gubitku Vučićevom kandidaturom, naprotiv. Ali ukoliko se Tomi ne daju određeni ustupci, nakon izbora on bi mogao da se pobuni i ode iz stranke. Udruživanje sa Vukom Jeremićem bi bilo najbolnije jer bi tada Nikolić povukao nekolicinu poslanika sa sobom – ističe Anđelković.

Ostanite uz Happy televiziju i čitajte sve o najaktuelnijim temama na portalu happytv.rs.

Happytv.rs
Foto: Twitter/ecOikoinfo, kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter