Izvor:
06.05.2017 u 03:00
0

Iza napada zločinca na Srbiju krije se kampanja: HARADINAJ SE SPREMA ZA NOVU FUNKCIJU!

Zvaničnici Srbije mogli bi da se nađu u situaciji da se rukuju sa Ramušem Haradinajem, koji želi da osvoji premijersko mesto nakon vanrednih izbora na Kosovu koje traži njegova Alijansa za budućnost Kosova.

Prištinski mediji pišu da bi vanredni parlamentarni izbori na Kosovu mogli da budu održani najverovatnije u junu, bez obzira na to da li će skupština ratifikovati sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, a analitičari ocenjuju da će Haradinajeva Alijansa za budućnost Kosova osvojiti više glasova nego ranije.

Međutim, premijer Isa Mustafa više puta je ponovio da vanrednih izbora neće biti.

Kako mediji spekulišu, Haradinaj bi mogao da bude kandidat opozicije.

Analitičari procenjuju i da je Haradinaj, koji se u Srbiji tereti za najteže zločine, između ostalog, da je ubijao i silovao decu, svestan da mu igra na nacionalističku kartu donosi više glasova. Zato i često preti Srbiji, kao i poslednji put kada je poručio “da se ne igraju” sa njim.

Dušan Janjić, iz Forum za etničke odnose, kaže da će Haradinajev uticaj nakon izbora u svakom slučaju porasti i da će biti veoma značajan i za pregovore Beograda i Prištine u Briselu.

– Haradinajeva Alijansa za budućnost Kosova sada je treća politička stranaka i moguće je da on bude i premijer nakon izbora. ABK je nakon hapšenja Haradinaja i zatim puštanja iz Francuske potisnuo sa trećeg mesta radikalni pokret “Samoopredeljenje”. Zato Haradinaj i igra na tu nacionalističku kartu, svestan da mu tako raste popularnost. Zbog toga i šalje poruke Aleksandru Vučiću i pokušava da održi tenziju prema Srbiji – objašnjava Janjić.

blic.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter