Izvor:
03.08.2017 u 02:04
0

Dačić: Srbija neće priznati Kosovo, ima konkretne ideje!

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je večeras prigovore da Srbija zeli da prizna Kosovo.

Dačić je za RTS rekao da su neki shvatili poziv predsednika Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog, kao poziv da se prizna jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, ali je istakao da to nije tako i da Srbija to nikada neće uraditi.

Dačić je rekao i da "neki misle da taj problem treba rešiti tako što će Srbija da kapitulira", ali da Srbija poziva na dijalog, jer ima konkretne ideje kako bi se trajno rešio problem.

"Srbija to nece uraditi. Srbija poziva na dijalog ne zato što je slaba vec zato što je jaka i ima konkretne ideje. Kažu da moj predlog narušava granice. Koje granice? Kako ih nije sramota? Oni su narušili granice Srbije, prvo su srušili granice Srbije, a sad kažu ''dobro, nema više dalje''. Tako se ne može voditi dijalog", istakao je Dačić.

Dačić je ocenio i da ne treba niko da se meša u pitanje o dijalogu ako su za njega i Srbi i Albanci.

"Danas sam procitao tekst nekog Albanca iz Brisela koji napada moju ideju, a Belgija i Holandija su razmenile teritoriju. Ako je nešto dobrovoljno, bez sile, onda nema potrebe da se bilo ko sekira", istic Dačić.

On smatra i da je sramotna teza "ako neko misli da to znači da će Srbija popustiti i priznati Kosovo, priznati da bude članica UN i kako kaže Saša Janković, članica Interpola".

Dačić je ocenio i da je Klintionova politika i dalje živa, ali da su se vremena promenila.

Crnogorski premijer Duško Markovic ranije danas napravio je lapsus u Podgorici, rekavši da ce samit biti održan u "hotelu Klinton" umesto u hotelu "Hilton". Dacic za taj lapsus kaže da je "mentalnog karaktera".

"Klintonova politika i dalje je živa, ali su se promenila vremena u svetu. I zato unutrašnji dijalog jeste dijalog između nas. Danas biti Evropljanin, biti spreman na dijalog izgleda znaci biti antisrbin. Ne mislim da je to tako", naglasio je Dačić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter