Izvor:
04.10.2017 u 14:34
0

PRIŠTINA NIJE PODNELA ZAHTEV ZA PRIJEM U UNESKO!

Priština do sada nije podnela zvanični zahtev za prijem u UNESKO i zato ta tema nije na dnevnom redu sastanka Izvršnog saveta ove organizacije koji počinje danas, a na kome se utvrđuje dnevni red za Generalnu konferenciju koja će biti održana u novembr

Pošto plenarni sastanci u UNESKO počinju već u ponedeljak, šanse da se to dogodi su minimalne, potvrđuje ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković.

– Ova tema, zasad, nije uvršćena za sastanak – rekao je ambasador Srbije pri UNESKO Darko Tanasković.

Ukoliko bi Priština, eventualno, želela da postane članica Uneska, njene vlasti bi najpre morale da podnesu zahtev, a da bi on bio razmatran, treba da bude stavljen na dnevni red.

Današnji sastanak je ključni da srpske svetinje u južnoj pokrajini preko eventualnog prijema Prištine u ovu organizaciju UN ne bi pale u ruke prištinskih vlasti.

Ambasador Tanasković kaže da naša delegacija situaciju drži pod kontrolom, ali da istovremeno ništa ne prepušta slučaju i da će biti u pripravnosti do poslednjeg trenutka. Priština će moći da se bori ponovo tek za dve godine.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/UNESCO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter