parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Hojt Ji: Podrška Srbiji delima, a ne samo rečima!

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji kaže da SAD imaju interes da Srbija nastavi put ka Zapadu i Evropi i žele da pomognu Srbiji na tom putu.

"To nisu samo reči, to su naši programi pomoći, to su partnerstva sa Srbijom. Dakle, ne samo moralna podrška, već i konkretna pomoć. Naše su veze čvrste sa Srbijom", rekao je Hojt Brajan Ji za regionalnu tv N1.

On je sarajevskoj redakciji N1 rekao da je interes Amerike u regionu da se zemljama pomogne da se približe svom cilju - prosperitetu, demokratskoj, stabilnoj budućnosti i integrisanju sa ostatkom Evrope. 

"Interes je da zemlje regiona imaju što bolju tržišnu ekonomiju, sa šansama za sve građane regiona, posebno za mlade", poručio je Hojt Brajan Ji. 

Govoreći o poruci koju je izrekao u Beogradu, o sedenju Srbije "na dve stolice", Hojt Brajan Ji je rekao da zemlje koje žele da postanu članice Evropske unije, NATO ili bilo koje druge međunarodne organizacije, moraju ubediti lidere i članove tih organizacija da su zaista posvećene tome da im se pridruže. 

"Moj savet bilo kojoj zemlji bi bio da donesu stratešku odluku da li će se pridružiti, to je suvereno pravo svake zemlje. A kad se odluka o pridruženju donese, da učine sve što je moguće da ubede one koji treba da odluče o tome da su spremni da zadovolje sve neophodne uslove", rekao je on. 

Hojt Brajan Ji objasnio je da je sve što je govorio na konferenciji u Beogradu refleksija američke politike. 

"O njoj ne odlučuju pojedinačne diplomate, o njoj se odlučuje u Vašingtonu. U ovom slučaju američka vlada čvrsto podržava aspiracije Srbije ka Evropskoj uniji", rekao je Ji. 

On je odbacio navode pojedinih medijia da će postati novi američki ambasador u Makedoniji i dodao da je zadovoljan trenutnim poslom koji obavlja.

 

b92.net
Foto: tanjug, arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija
14:55 Parovi - Live
16:15 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 OZILJCI RATA
22:00 Parovi Ispovesti
02:30 Parovi - Live