Izvor:
19.04.2018 u 23:44
0

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Predsednik Vučić primio Mogerini!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nešto posle 18.00 časova sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Sastanak Vučića i Mogerini održava se u zdanju na Andrićevom vencu. Nakon sastanka, kako je najavljeno, biće održana zajednička konferencija za novinare.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost doputovala je danas posle podne u Beograd, gde se najpre sastala sa predstavnicima organizacija civilnog sektora. Posle toga, Mogerini se sastala sa premijerkom Anom Brnabić.

Portarolka Evropske komisije Maja Kocijančić najavila je za da će Mogerini pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.

Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska rekao da od razgovora s Mogerini očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.

O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.

Izvor: Tanjug
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter