Izvor:
27.11.2016 u 02:18
0

BRITANCI KIPTE OD BESA: Uhapšena novinarka BBC-a!

Turska policija pritvorila je dopisnicu BBC koja je izveštavala o nemirima na severoistoku Turske, potvrdila je ta britanska medijska mreža.

Novinarka Hatidže Kamer koja radi za turski servis BBC-a pritvorena je u provinciji Sirt. Ona je pratila incident u rudniku u toj oblasti u kojem je nekoliko radnika poginulo, a još je u toku spasilačka operacija onih koji su ostali zarobljeni.

BBC navodi da ne postoji opravdan razlog za hapšenje njihove dopisnice koja je i na čelu lokalnog udruženja novinara.

Turska je tokom proteklih meseci pojačala mere protiv medija, zatvorivši više od 170 redakcija, od kojih su mnoge bile na većinski kurdskom jugoistoku Turske.

U pritvoru se trenutno nalazi više od 120 novinara, prenosi Index.hr.

U Turskoj je od jula, kad je frakcija vojske pokušala da izvrši puč, uvedeno vanredno stanje koje je državi olakšalo borbu protiv svojih neistomišljenika, navodi Index.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter