Izvor:
14.10.2018 u 09:26
0

SEBASTIJAN KURC: Privatni spasioci migranata iz Mediterana su kao krijumčari ljudi!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je privatne spasioce migranata iz Mediterana, uporedivši ih s krijumčarima ljudi.

Ne može biti da par nevladinih organizacija minira jasan cilj šefova država i vlada 28 država Evrope. I to ne sa ciljem da spašavaju živote, već sa ciljem da zajedno sa krijumčarima migrante dovedu u centralnu Evropu – kazao je Kurc u intervjuu nemačkom "Frankfurter algemajne zontagscajtungu" (FAC).

Kurc je, s tim u vezi, imenovao brod "Akvarijus 2", kojim upravljaju Lekari bez granica i SOS Mediteran.

Ako bi libijski ili egipatski brodovi spasavali migrante iz mora, a ne evropski, onda se ne bi postavljala kompleksna pravna pitanja – podvukao je Kurc.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter