Izvor:
11.05.2019 u 07:15
0

MADURO OPTUŽIO BLISKOG SARADNIKA: „Ti si izdajnik!“ Evo ko je predvodio PUČ u Venecueli!

General Cristopher Figuera "više od godinu dana bio je zarobljen od strane CIA-e i radio je kao izdajnik, krtica, infiltriran", pokrenuo je, u punom kampanji odmazde protiv onih koji su učestvovali u ustanku 30. aprila, uključujući i deset opozicionih poslanika.

Nicolas Maduro optužio je u petak svog bivšeg šefa obavještajne službe da je "krtica" CIA-e koja je koordinirala neuspješnu vojnu pobunu u Venezueli, zbog čega je potpredsjednik parlamenta Edgar Zambrano poslan u vojni zatvor .

General-major Cristopher Figuera "više od godinu dana bio je zarobljen od strane CIA-e i radio kao izdajnik, krtica, infiltriran", pokrenuo je Maduro, u punoj kampanji odmazde protiv onih koji su učestvovali u ustanku 30. aprila, uključujući deset opozicionih poslanika.

Prema njegovim rečima, Figuera je bio "koji je artikulisao državni udar", kontaktirajući grupu vojnika koji su se pobunili u znak podrške predsedniku parlamenta Huanu Guaidou, koji je za pola stotine vlada priznat kao predsednik zadužen za naftnu zemlju.

U dekretu koji je prethodno objavljen u Službenom glasniku, Maduro je naredio proterivanje Figuere i 55 drugih oficira iz Oružanih snaga.

Prva potvrda o učešću bivšeg direktora obaveštajne službe (Sebin) stigla je iz Vašingtona. Potpredsednik Sjedinjenih Država, Mike Pence, objavio je u utorak da su sankcije protiv njega poništene kao nagrada za podršku pobune.

– Žrtvovao sam sve – kazao je Figuera u videu objavljenom u četvrtak od strane NTN24 mreže, njegovom prvom pojavljivanju nakon državnog udara.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter