MRŠAVLJENJE I OBLIKOVANJE TELA: Ovo su najčešće greške koje pravimo!

 Vreme i upornost ključni su činioci vaših treninga, ukoliko želite da vidite efikasne rezultate i zaista, posle mesec dana, prvi rezultati će biti vidljivi i motivisaće vas da krenete dalje. Sa druge strane, ukoliko rezultati izostaju i posle višemesečnog truda, znači da nešto definitivno niste uradili kako treba.

Ovo su najčešće greške, koje pravimo, a koje stoje na putu našem mršavljenju i oblikovanju tela:

1. Ne posvećujemo podjednaku pažnju svim mišićnim grupama

Često se fokusiramo na mišiće abdomena i nogu, a zapostavljamo grudne i leđne mišiće, koji su takođe važni u oblikovanju našeg tela i sagorevanju masnih naslaga. Najefikasnije sagorevanje kalorija, postiže se kada istovremeno aktiviramo više različitih mišićnih skupina.

2. Pogrešan odabir vežbi

Ponekad jednostavno ne biramo prave vežbe za oblikovanje našeg tela, a uz to, neretko vežbe ne izvodimo pravilno, što pored izostanka rezultata može dovesti do povrede. Veoma je bitno da dobro istražite svaku vežbu kada planirate svoj trening i proučite za koju mišićnu grupu je specifikovana i kako se pravilno izvodi.

3, Mislimo da je trening dovoljan

Jedna nedelja ima 168 sati, pa treniranje 5 dana u nedelji, sat vremena, jednostavno nije dovoljno, kako biste primetili efikasne rezultate. Pokušajte da aktivirate vaš stil života, da se više krećete, šetate, idete na plivanje i vozite bicikl, na taj način ćete podstaći sagorevanje kalorija u većoj meri, oslobodićete se stresa i pokrenućete svoj metabolizam, ali i pozitivnu energiju!

 

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro