Izvor:
22.07.2018 u 08:29
0

NIKAKO NE RADITE TREĆU STVARI: Koža pamti, evo kako da je tretirate na pravi način!

Koža je naš najveći organ i zaslužuje veliku pažnju. Sigurno ste se nekada pitali kako Holivudske zvezde blistaju i u poznim godinama. Tajna je u skupim tretmanima ali ni oni ne mogu pomoći ukoliko se koža ne neguje i ne čuva u toku života. Postoje navike koje trajno mogu oštetiti kožu lica i zato ih izbegavajte.

Spavate na licu.

Ako spavate na licu gravitacija će uraditi svoje i povući tečnost iz vašeg lica prema dole. Podstaćićete gubitak kolagena, a onda dolazi do nepoporavljivih posledica. Koža će s vremenom i gubitkom kolagena krenuti s opuštanjem čime ćete se činiti stariji nego što to zaista jeste.

Ne čistite lice pre spavanja.

Nije neuobičajeno da žene zaborave skinuti šminku pre spavanja, ali svakako je to korak koji želite poduzeti pre odlaska u krevet. Neophodno je za uklanjanje prljavštine, znoja i šminke skupljenih tokom dana na vašem licu. Pore se začepljuju i koža teže diše, a ako imate masnu kožu, ovime je samo činite još masnijom.

Previše tretirate kožu.

Od viška glava ne boli, kažu, ali u ovom slučaju to nije istina.

Proizvodi koji sadrže retinol koriste se za sprečavanje bora, a kada se pomešaju s benzoil peroksidom u borbi protiv akni, to može učiniti vašu kožu suvom i povećati iritaciju kože. Probajte onaj način koji odgovora vašoj koži i držite se njega.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter