Izvor: Tanjug
15.09.2021 u 19:03
0

Na dan proboja Solunskog fronta Srbi slave dva idela – JEDINSTVO I SLOBODU

Srbija danas slavi trojni praznik – dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i dva srpska ideala – jedinstvo i slobodu, poručeno je večeras na centralnoj manifestaciji obeležavanja 15. septembra.

„Danas slavimo i nacionalnu zastavu kao simbol koji nas objedinjuje, a sve to na dan i godišnjicu srpskog proboja Solunskog fronta, 15. septembra 1918. godine“, poruka je kojom je glumac Goran Sultanović,otvorio program na Savskom trgu.

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ čestitao Dan srpskog jedinstva

Danas se, kaže, sećamo junačkih predaka koji su 1918. godine postigli nešto ravno neomgućem.

„Da se podsetimo slikom i rečima nekih važnih poruka koje su na ovaj dan bile poruke srpskih rodoljuba. Da shvatimo šta je zaista najvažnije u našim životima i šta je to čemu moramo da težimo i za šta da se borimo, kao pre jednog veka, samo na drugi miran način i kroz razumevanje presudne važnosti našeg narodnog i nacionalnog jedinstva“, rekao je on.

Kako je rekao, sećamo se obavezujuće komande od pre 103 godine, Živojina Mišića, njegovim div junacima ali i čitavom srpskom potomstvu:

„Napred u otadžbinu, bez počinka do krajnjih granica ljuskih mogućnosti“.

PROČITAJTE JOŠ:  Arno Gujon sa studentima obeležio Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Sliku ispred spomenika Stefana Nemanje, upotpunila su glumci u likovima vojvoda Živojima Mišića, Stepe Stepanovića i Petra Bojovića.

Takođe, oko spomenika su postavljene pukovne zastave koje su nošene u različitim periodima srpske istorije.

Pre obraćanja patrijarha srpskog Porfirija, okrestar Dejana Petrovića izveo je numeru „Pukni zoro“.

Centralna svečanost, nakon obraćanja zvaničnika, biće završena uz vatromet iznad Savskog trga.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter