Izvor: BSC Happy
11.10.2023 u 20:31
2

„AKTUELNOSTI“: ERDOGAN I PUTIN PRAVE NEZAVISNU PALESTINU, HEZBOLAH ULAZI U IGRU – GOREĆE BLISKI ISTOK!!!

595. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE!

Đuro Bilbija je rekao da je rešenje izraelsko-palestinskog rata formiranje nezavisne Palestine

– Mislim da u ovom trenutku nije jasno gde će se sukob raspiriti. Koliko vidim, nijedna ozbiljna arapska, ni muslimanska zemlja nema nameru da ulazi u ovaj sukob. Palestinci nemaju dovoljno ljudi i oružja za sam rat. Ne znači da se gerila neće nastaviti. Kao ključnu stvar za razrešenje situacije; Erdogan pominje formiranje suverene države Palestine. Putin je takođe rekao da je ključ formiranje suverene države Palestine. Problem je u tome što su obe strane ukopane na svojim pozicijama i niko ne zna kako će postupiti. Palestinci traže granice koje su imali do rata iz 1967. Traže istočni Jerusalim kao glavni grad. Izrael nije hteo ni na jedno, ni na drugo da pristane – kaže Bilbija.


Marko Blažić kaže da ako se uključi Hezbolah, sledi regionalni rat

Amerikanci se boje kakvu će reakciju imati Iran. Iran je uspeo da ujedini šiitski polumesec. Ako pogledamo svugde su šiiti. Izrael je u velikom problemu. Hamas, koji je od svih slabijh, a ovo radi Izraelu, vidimo da je Tel Aviv u problemu. Morali su da izvrše mobilizaciju 400.000 ljudi. Ako je jedan Hamas bio u stanju da sve ovo uradi, ne smemo ni da pomislimo šta ima Hezbolah i ostali. Vidimo da su poginula tri pripadnika Hezbolaha, za odmazdu su ispalili tri projketila „hornet“. Ako se Hezbolah odluči da se uključi onda sledi haos – čitav Bliski istok ulazi u sukob – smatra Blažić.


Radovan Kalabić ističe da je rat u Izraelu ponavljanje istorije, ali ovog puta bez prava na ispravku

– Prvo, sve ove snimke koje vidimo su potresni i kod normalnog čoveka izazivaju zaista jezu. Ne zaboravite da je istorija jedna krvava pozornica u kojoj stradaju uglavnom civili. U tom pogledu se istorija ponavlja, sa spiralom zla koja ostavlja malo mogućnosti za mirno i brzo rešenje palestinskog problema. Mi događaje ne možemo izvlačiti iz konteksta, pa samo o njima pričati. Ako želimo kompletnu sliku, moramo da vidimo kakvi potezi slede iza toga. Nakon 11. septembra došlo je do napada na Avganistan, Irak itd  – zaključuje Kalabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„AKTUELNOSTI“: ERDOGAN I PUTIN PRAVE NEZAVISNU PALESTINU, HEZBOLAH ULAZI U IGRU – GOREĆE BLISKI ISTOK!!!”

  1. Vreme je, dugo su čekali Palestinci , ginuli , tukli se a sve vreme su se širili Jevreji , i šta će tamo Amerikanci (videla sam i Šolea ) , samo treba da potvrde da su saglasni da Palestinci treba da dobiju državu , ovim što su tamo i ono šta pričaju ne govore uopšte da su saglasni za Plaestinci treba d aimaju svoju državu što znači da su protiv toga , Netanjahu greši što ih je pozvao i on samo treba da potvrdi da Palestinci treba da dobiju državu i da je konačno daju , ovako će biti loše za sve i Jevreji sve mogu da izgube , može biti krvi do kolena a zašto , sem ako Zelenski nije radio za Jevreje da im obezbedi drugo mesto boravka i prebivališta a onda bi ispalo da je radio i za Palestince da im vrati mesto odakle su proterani .

    1
    0
    Odgovori
  2. Treba poslati humanitarnu pomoć u Gazu , ovo što sada rade Jevreji je zločin nad ljudima i to treba osuditi , ko vam je kriv što niste čuvali granicu , ako je to tačno i da nije namešteno da namerno prodju a da Jevreji zauzmu i Gazu ili očiste u potpunosti Gazu od civila , Hamas je pobegao sigurno , jeste da je Hamas užasan i vrši zlodela ali da Palestina ima svoju državu ne bi postojao ni Hamas ko zna za šta sve služi Hamas Amerikancima i kojim njihovim kombinacijama , jeste zločin su napravili ali se sada vrši trostruko veći zločin od strane Jevreja , ko može da tvrdi da Hamas nisu napujdali Amerikanci .
    Ne može se Hamas uništiti kako misli pukovnik , ako se Hamas uništi dolazi Hezbulah, pa onda dolazi ujedinjeni Arapi pa onda svi Muslimani zar nije lakše vratiti Palestini državu

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter