Izvor: BSC Happy
10.10.2023 u 19:58
1

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Nezavršen rat u Ukrajini, a otvoren novi front u Plaestini

Emisija „Aktuelnosti“ samo na Happy tv  svake večeri analizira najavažnije geopolitičke teme, fokus emisije je na sukobu Rusije i Ukrajine i specijalnoj vojnoj operaciji koja već skoro dve godine uznemiruje svet. I dok se ovom sukobu ne nazire kraj otvara se novo svestko žarište na Bliskom istoku, već četvrti dan bukti rat izmedju Izraela i terorističke organizacije Hamas, ovim je najviše pogođeno obično stanovništvo, stanovništvo Palestine.

Danas je 594 dan sukoba u Urjaini i četvrti dan žestokog okršaja na Bliskom istoku. 

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji su: Jovo Drobnjak, Nebojša Obrknežev, Uroš Šuvaković.

S obzirom da jeIzrael pod direktnom zaštitom SAD, i da se nakon četiri dana postavlja pitanje da li Hamas napao Izrael uz podršku Irana, ili je to ipak uvod u nešto mnogo ozbiljnije a to je napad SAD na Iran. Smatra prof dr  Uroš Šuvaković.

  • Sa druge strane Americi ide u prilog da prebaci fokus intersovanja sa rata u Ukrajini,  koji gube, na nešto drugo u svetu i cće danas imate vesti gde se predllaće da se zajednički uradi novelirani budžet koji bi se odnosio na pomoć i Ukrajini i Izraelu, kao nešto što je neverovatno važno za Ameriku. I veoma je važna izjava Donalda Trampa koji je rekao da je ovim ratom Amerika prodala Izrael.

Ovaj rat ide u prilog Americi jer Amerika pokušava karoz izgovor da optuži Iran, ali ne verujem da bi to Iranu odgovaralu.

  • Šuvaković ne isključuje mogićnost da su ipak neki Iranski zvaničnici na neki način učestvovali u ovom sukobu.

Ovaj sukob je posledica postojećeg stanja kao kaže profesor dr Jovo Drobnjak koji naglašava da koren svega ovoga treba videti u postojećem stanju stvari .

  • Može se videti iz tih izvešataja, bio bih pristalica sa izjavama Donalada Trampa i zato treba kriviti one koji su glavni mentori ovih na bliskom istoku. Činjenica je da oni ne ostvaruju rezulatate sa Ukrtajinom, oni pokušavaju pred izbore u svojoj zemlji i nije čudo da su svoje prodali, kako Tramp kaže, a to je poznato i nama iz naše situacije, kada su naš prodavali svoje kada je u pitanju Srebrenica i njima ništa nije strano. Verovatno će ovde doći do širih sukoba, i većih ratova. Ne trebamo zaboraviti i da je Netanajhu tražio pomoć sa od Rusije u rešavanju piatnaj sa Iranom, što govori da nikako ne odgovara Zapadu, smatra profesor Drobnjak.

Međutim kada je reč o motivima sgalasni su večerašnji sagovornici mora se uraditi ozbiljnija analiza, jer je gotovo nemoguće izvesti ovakav napad, ovolikih razemra sa ovolim ulaskom u teritoriju izraela ukoliko neka moćnija sila nije učestvovala u logistici.

Što se tiče motiva i svega ovoga što se dešava na kugli zemaljskoj, počevsši od istoka , na primer u državi Mali su počeli sukobi, pa potom Nagorno Karabah i odjednom imamo sada Bliski Istok ko zna koliko sukoba će su nekom narednom periodu dogoditi . Mnošto rešavanja tih teritorijalnih pitanja. Što se tiče samog motiva ovde rat nikada nije bio ni završen i pravo bure bbaruta je upravo je Bliski istok. Iran je spojio taj Šitski polumesec, preko svoje teritorije , pa preko Irana, pa Sirije iako su Suniti, ali Bahar je šit. Kada pogledate  sve ono što se dešava u pojasu gaze sva taj muslimanski svet neće dozvoliti prizanvanje države Izrael. Jednostavno Zapad gubi sukob u Ukrajini i ako su krenuli na ovo polje za dokazivanje Obrknežev smatra da je ovo promašaj.

Sagovorni su sagalasni da je ovaj rat skretanje pažnje sa Ukrajonskog frontra, ali pravi organizatori i inspiratori biće iskristalisani tek za nekoliko dana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Nezavršen rat u Ukrajini, a otvoren novi front u Plaestini”

  1. Jel iko cita sta je napisano pre nego sto se clanak objavi?!
    Ovo je po svemu sudeci pisao neko ko je ili nepismen ili je bio mrtav pijan ili drogiran, i sramota je za novinarstvo da se ovako nesto plasira u javnost 🙁

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter