Izvor: BSC HAPPY
28.08.2023 u 20:20
1

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Duga linija razdvajanja, pogodna za delovanje opasnih diverzanata!

Nastavlja se specijalna vojna operacija u Ukrajini. Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ govorili su na temu značaja artiljerije i protivvazdušnih sistema, ali i o značaju BRIKS-a i geopolitičkoj situaciji.

  • Zbog dužine linije razdvajanja od preko 1.000 kilometara, veoma je pogodna je situacija za ubacivanje diverzanstko-izviđačkih grupa, koje mogu napraviti velike probleme, naročito ako su dobro obučene i opremljene optoelektronskim uređajima. One ne moraju da izvode akcije, već je dovoljno da uđu duboko u teritoriju i da prikupljaju informacije o položaju ruskih trupa, opremljenosti, logistici, koje će zatim da šalju svojim jedinicama. To je ono što je opasnije, kad se oni eksponiraju u smislu izvođenja neke akcije onda ih je mnogo lakše neutralisati –  ističe Žarko Popović, stručnjak za bezbednost.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerika će najviše da izgubi ako Rusija pobedi

  • Mislim da zapadni mediji i izveštači smanjuju brojke, kada je reč o žrtvama. Mislim da je stradalo više od milion ukrajinskih vojnika, u tom suludom suprotstavljanju specijalnoj vojnoj mirovnoj operaciji u cilju denacifikacije i demilitarizacije istorijske Rusije. Moramo znati da su tamo sprovođeni fašistički zločini nad ruskim narodom, a normalno je da svaka zemlja zaštiti svoj narod  – kaže Siniša Vučinić, političar.

 

  • Veoma je važan trenutak proširenje BRIKS-a. Rusiji je ovaj Samit doneo tri velika uspeha. Najpre, to je prvi veliki međunarodni skup na kom se Rusija pojavila od početka specijalne vojne operacije. Zatim, proširenje BRIKS-a i ulazak 6 novih zemalja. To je važno za Rusiju, ali i Kinu, koje su lobirale da bude primljen Iran, a ne Indonezija, jer Iran podstiče antiamerički diskurs BRIKS-a. Treći važan faktor je dedolarizacija koja je ušla preko upotrebe imaginarne valute kao međusobnog prebijanja, a smanjiće uticaj dolara – navodi dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Duga linija razdvajanja, pogodna za delovanje opasnih diverzanata!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter