Izvor: happy
18.02.2024 u 20:10
1

AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Ukrajinci su izdali naređenje da bi SAKRILI PORAZ Avdejevke, bežali su u haosu

Gosti koji komentarišu jednu od možda najbitnijih bitki na frontu u poslednje vreme su prof. dr. Srđan Perišić, prof. dr. Vinko Pandurević i prof. dr. Bojan Dimitrijević

Nakon vesti koja je obišla svet a tiče se pada Avdejevke koji se dogodio u noći između 16. i 17. februara, mnogi već proglašuju pobedu Rusije. Avdejevka, koje je praktično severno predgrađe Donjecka, pretvorena je tokom prethodnih desetak godina u najveću ukrajinsku tvrđavu iz koje su kretali svi napadi na proruske snage. Grad zbog logistike ima mnogo veći strateški značaja za Rusiju od Bahmuta.

Gosti koji komentarišu jednu od možda najbitnijih bitki na frontu u poslednje vreme su prof. dr. Srđan Perišić – profesor geopolitike, prof. dr. Vinko Pandurević – general, prof. dr. Bojan Dimitrijević – ekonomista.

Na početku emisije general Vinko Pandurević je komentarisao izveštaj Mihaila Podoljaka, savetnika Volodimira Zelenskog.

– To su njegove informacije, to je mnogo šire i opširnije. Avdejevka je bila centralno mesto na kom se odvijala borba. On je suštinski izneo informacije sa fronta. Na ovom prostoru su vođene borbe i 2014 godine. Samo protezanje i položaj grada branile su jake snage ukrajinske vojske, to je planski već uređena linija odbrane. Rusima je bilo značajno da potisnu te snage da bi zaštitili grad od dejstva minobacača. Ključne borbe su vođene sa juga i sa severa, da se okruže snage, da se spreči snabdevanje ovih snaga. Prema ruskim izveštajima, tri tenkovske brigade su učestvovale i rešile – rekao je Pandurević.

Prof. dr. Srđan Perišić dodao je da je naređenje iz Kijeva iznuđeno samo da bi se pokrio poraz Avdejevke.

– Kijevski režim je saopštio da je izdao naređenje da se oni povuku, ali naknadno je saopšteno da je pukao front i da su se oni u neredu povlačili a ne kao organizovana jedinica. To naređenje iz Kijeva bilo je iznuđeno samo da bi se pokrio poraz. Oni su u haosu bežali – rekao je profesor geopolitike Srđan Perišić.

Ekonomista Bojan Dimitrijević je rekao da imenovanje Sirskog kao glavnog generala otkriva vrlo mračne ciljeve Zapada.

– Mislim da je ruska pobeda u Avdejevci jedna od najvažnijih pobeda. Jedino Mariupolj može da ima tu vrstu značaja i zbog Donjecka i zbog činjenice da je to bilo jedno logističko čvorište. Oni su tu stavljali ogromne vagone koji ne mogu uopšte da se probiju. Mislim da je takođe u tom nekom informativnom ratu ovo palo u najgorem mogućem trenutku. Vidimo da se kampanja američka već zahuktava, Tramp daje izjave koje su uzdrmale čak i NATO. Počeće dodatno da se preispituju da li treba dalje podržavati Ukrajinu. Zapad sada razmišlja o početku mirovnih pregovora. Nažalost imenovanje Sirskog otkriva vrlo mračne ciljeve Zapada, Zalužni je poslednjih meseci pokazivao tendenciju da sačuva živu silu ukrajinsku. Sve to je nagoveštavalo da je Zalužni veći realista. Onaj ko gubi menja svoje komandante – rekao je Dimitrijević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Ukrajinci su izdali naređenje da bi SAKRILI PORAZ Avdejevke, bežali su u haosu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter