Izvor: BSC Happy
13.02.2023 u 20:49
0

DRAGOLJUB KOJČIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Vidi se jedna vrsta uravnoteženog odnosa snaga, sa blagom perspektivom, da rušenje ekonomije na kojoj počiva Zapad bude i preduslov konačnog ruskog trijumfa“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 355. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije i geopolitičkim dešavanjima.

O temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim stručnim gostima, a ovog ponedeljka to su bili: Prof. dr Dragan Petrović – naučni savetnik, Dragoljub Kojčić – politički filozof i Stevica Karapandžin – pukovnik.

Dragoljub Kojčić prokomentarisao je šta je Sergej Šojgu govorio o granatiranju na Božić i ponašanju plaćenika na frontu. Poruka koja se šalje je između ostalog i zastrašivanje stanovništva na tom delu fronta i kako to možemo da protumačimo. Osvrnuo se i na pouku ambasade SAD koja je pozvala svoje državljane da napuste Rusiju.

– Mislim da je u istoriji ratovanja ovo prvi slučaj da je front mnogo širi nego što je ratište, on ide od Kremlja do Kapitol hila. U svim finesama, neki to zovu hibridno ratovanje, ja bih to nazvao totalno ratovanje, gde su upotrebljena sva moguća sredstva, koja podrazumevaju nove geopoloitčke projekte i geopolitičke rasporede, učvršćivanje nekih prijateljstava u okviru zapadne alijanse, ali isto tako i porozne tačke u okviru zapadne alijanse koje možda predstavljaju najveću opasnost. Kada je u pitanju intervencija u Ukrajini britansko stanovništvo u jednom značajno nadpolovičnom delu je za podršku Ukrajini, u Italiji samo 35 odsto. To su indikatori koji pokazuju koliko je, u političkom smislu i smislu raspoloženja na događanja u Ukrajini, homogenizovan Zapad. Dakle, ne bi se moglo reći da je baš homogenizovan. U Nemačkoj je pola pola, a to nije nikakva većina, koja bi mogla da garantuje u perspektivi ratovanja neke značajne uspehe zapadne alijanse.

DRAGAN PETROVIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Ruska strana gotovo nečujno prodire zadnjih desetak dana i došla je juče desetak kilometara od Krasnog Limana“

– Rusija je po mom mišljenju, menjala ratne ciljeve tokom ovih godinu dana. Na početku su krenuli kao kratka vojna brza intervencija, koja će da ostvari svoje ciljeve. Ali sa druge strane se pokazalo da Rusija u izvesnom smislu, kada se NATO počeo okupljati oko jedinstvene ideja da razbije Rusiju, da je pobedii, da je ona uočila da oni vode politiku autogolova. Koliko god Zapad pokušava da pokaže koliko jača njihovo jedinstvo, pokazuje da ne jača. Čak i okviru samih SAD i pojedinačnih partija, ne samo u okviru republikanske stranke koja je prilično rezervisana kada je u pitanju intervencija u Ukrajini. I kod demokrata postoji jedna vrsta talasanja, koliko ima smisla i dalje davati novac američkih poreskih obveznika u finansiranje jedne stvari koja ne pokazuje nikakav rezultat. Situacija se sada usložnjava, ali se ne pokazuje trijumf zapadne vojne alijans, nego jedna vrsta uravnoteženog odnosa snaga sa blagom perspektivom da rušenje ekonomije na kojoj počiva Zapad bude i preduslov konačnog ruskog trijumfa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter