Izvor: BSC HAPPY
29.07.2023 u 21:00
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Najskuplji američki vojni avion ne sme da priđe oluji – TOLIKO O TEHNICI

O trenutnoj situaciji u Ukrajini i stanju na frontu u večerašnjoj emisiji „AKTUELNOSTI“ na Hepi televiziji razgovarali su: politikolog Aleksandar Pavić, general Vinko Pandurović i Đuro Bilbija sa portala „Fakti“.

Aleksandar Pavić kaže da je zapadna tehnika skupocena i komplikovana, te da u odnosu na rusku, nije toliko praktična. „Oni su nekad na Zapadu, pogotovo Amerikanci, malo podrugljivo gledali na rusku tehniku, koja je delovala mnogo jednostavnije, ali Rusi su tradicionalno kopnena sila i idu na ono što funkcioniše“, objašnjava Pavić i kao primer navodi „kalašnjikov“, koji je popularan u celom svetu. Dodaje da najskuplji borbeni avion svih vremena, američki F35, zbog osetljivosti na udare groma, ne sme da priđe bliže od 40 kilometara bilo kojoj oluji, što može svaki komercijani avion.

Vinko Pandurović ocenjuje kijevske snage pokušavaju da ovladaju Artjomovskom, iz simboličkih razloga, odnosno zbog značaja koje je to mesto imalo za Ukrajince. Takođe, kijevski režim pokušava da pokaže da regularne ruske snage, nisu u stanju da odbrane Artjomovsk. General dodaje da su ruski protivoklopni sistemi dobri, da su piloti vrlo uvežbani i da oni u kombinaciji minskih polja, dejstava protivoklopnih oruđa sa malih daljina, dejstva tenkova sa velikih daljina, artiljerijskih i raktetnih sistema, stvaraju mrežu protiv koje ukrajinske snage nemaju šansi. „Ukrajinska ofanziva tapka u mestu“, ocenjuje Pandurović.

Đuro Bilbija kaže da je Afrika i danas teritorija koju Zapad neokolonijalnim metodama pokušava da „drži“, a da mnoge afričke zemlje znaju da su nezavisnost stekle zahvaljujući sovjetskoj antikolonijalnoj poziciji. Bilbija dodaje da Ukrajina sukobom sa Rusijom čini geopolitičko samoubistvo, te da nije poštovala ni sopstvenu Deklaraciju o nezavisnosti, u koju je unela vojnu neutralnost – uslov za nezavisnost te zemlje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Najskuplji američki vojni avion ne sme da priđe oluji – TOLIKO O TEHNICI”

  1. Još jedna brilijantna emisija s, možda najkvalitetnijim analitičarima i komentatorima u Aktuelnostima, Pavićem, Pandurovićem i Bilbijom!
    Prava je šteta što se ovi glasovi (istine i točnih činjenica) osim na Happy Aktuelnostima, ne mogu ni čuti ni vidjeti ni ikako doznati pod informacionim, medijskim „staklenim zvonima“, pod kojima narode drže svi zapadniji vlastodršci.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter