Izvor: BSC Happy
23.02.2023 u 21:45
1

LJUBINKO ĐURKOVIĆ za „AKTUELNOSTI“: „SAD samo plasiraju ideju o pregovorima, a Zapad se priprema za rat sa Rusijom“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 365. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije i danu pre godišnjice sukoba u Ukrajini.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima, a to su ove večeri: Ljubinko Đurković – pukovnik, Branko Branković – karijerni diplomata i Igor Damjanović – novinar.

BRANKO BRANKOVIĆ za „AKTUELNOSTI“: Putin je rekao „Mi ne ratujemo protiv ukrajinskog naroda već protiv postojeće vlasti“

Što se tiče Bahmuta i dokle su tu stigle borbe konkretno za front, navodi se da su ruske trupe promenile taktiku i prešle na pokrivanje sa juga i severa, a to nam je prkomentarisao naš gost Ljubinko Đurković.

– Rusi koriste klasičnu metodologiju snage i sredstava tokom cele zime, pa i ovih dana, a to je neprestano održavanje borbenog kontakta i demonstrativne napade prema neprijateljskim snagama, prema dubini teritorije. Ovde moramo da razgraničimo da Rusi to smišljeno rade bez obzira što se javljaju određene manjkavosti. Značajan trenutak je dolazak Bajdena na tlo Evrope da kaze Evropi i Rusima „Ja preuzimam komandu za ovaj rat i ja sam u ovom ratu, i sve je pod mojom komandom“, i da prostruktuira snage Evrope i zemlje koje treba da sukobe sa Rusijom, a Putin na to odgovara „Ne uvodi Evropu u rat“, on faktički time štiti Evropu, „jer ja imam 2.500 više projektila bojevih nuklearnih glava nego svi vi ostali, nemoj da idemo prema uništenju sveta“. Ono strpeljnje koje je Rusija pokazala u čuvanja mira od 2014. godine do prošle godine, za trpeći genocidne radnje nacista na teritorija Donbasa, misli da sada pravi tampon vreme za mirno rešavanje postojećih sukoba.

– Činjenica je da Zapad hoće mir, ali na štetu Rusije. Ali oni su strogo postavili ciljeve koje će u toku specijalne vojne operaciji i ostavriti. Jednog trenutka Rusi hoće, a i moraće da završe specijalnu operaciju prema postavljenim ciljevima. Aali ono što je opasno, a već se propagandno napominje i impulsira u javnost, kao eto to će se desiti, neće Rusi udariti na Moldaviju, ni na Odesu, ako Ukrajinci to ne isporvociraju kao što su isprovocirali prema Donbasu i Lugansku svojevremeno. Tako da će Rusi biti primorani da uđu u taj dalji i energičniji sukob, preduzimanjem radikalnijih radnji i postupaka. I nije bezazleno što Rusi prestrojavaju raketne snage zato što Amerikanci najavljuju da će doći „Patriot“. A to znači da oni ne veruju Zapadu da će težiti miru, već da Zapad plasirajući ideju o miru pripremaju se za obračun sa ruskom vojskom i slabljenje Rusije. Ne verujem da oni baš teže miru, oni će težiti da dođe do pregovora kada poslednji Ukrajinac pogine, kada se toliko oslabi Evropa da oni mogu sa njom da gospodare i porobe je. Oni samo plasiraju ideju o pregovorima, a Zapad se priprema za rat sa Rusijom. Rusi svakako imaju prednost na frontu.

 

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LJUBINKO ĐURKOVIĆ za „AKTUELNOSTI“: „SAD samo plasiraju ideju o pregovorima, a Zapad se priprema za rat sa Rusijom“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter