Izvor: BSC Happy
23.02.2023 u 21:13
0

BRANKO BRANKOVIĆ za „AKTUELNOSTI“: Putin je rekao „Mi ne ratujemo protiv ukrajinskog naroda već protiv postojeće vlasti“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 365. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije i danu pre godišnjice sukoba u Ukrajini.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima, a to su ove večeri: Ljubinko Đurković – pukovnik, Branko Branković – karijerni diplomata i Igor Damjanović – novinar.

IGOR DAMJANOVIĆ za „AKTUELNOSTI“: „Političko rukovodstvo Rusije veoma ceni Vagner grupu i njen dopsinos“

Dok se na frontu najavljuje eskalacija sukoba u diplomatskim odnosima je već došlo do određene eksalacije, poprilično oštre reči su se čuli i sa jedne i druge strane, Branko Branković je prokomentarisao na koji način to može uticati i na sam front.

– Ovi govori Bajdena i Putina koji su bili praktično u isto vreme, napravili su svaki sa svoje strane analizu šta ko hoće i mnogo toga je bilo više namenjeno unutrašnjim prilikama što u Rusiji što u SAD. Čak mislim da je Bajden sa ovim govorom u Varšavi krenuo u kampanju za novi reizbor. Ono što je dosta važno je da je ozbiljan akcenat dao na jedinstvu NATO. Svi su svesni toga da je NATO u ovoj situaciji u jednoj „da ili ne“ u vezi sa tim šta se tražilo od zemalja NATO i šta su one dale i šta nisu. Posebno sa aspekta činjenice da su sankcije napravile veliku muku svakoj od zemalja NATO. Bajden je rekao: „SAD ne žele ni kontrolu ni uništenje Rusije“. Ono što nije mogao da pomene, a što je važno, ništa u Evrpskoj uniji i evropskim zemljama, u smislu kao ono što je hteo vezano za NATO, ni on sad ne zna gde su, šta su… Ni njima sad ne odgovara Evropska unija jaka i konsolidovana.

– Kada je Putin u pitanju, on je dao jednu finu retrospektivu ponašanja i događanja na svetskoj sceni velikog broja zemalja, pre svega SAD. Ponovio je ono što se zna ali je sve to stavio u jedan koš. On je rekao „Mi ne ratujemo protiv ukrajinskog naroda već protiv postojeće vlasti“, a znamo da je ta vlast došla, kako mi to kažemo, na tenkovima. To što je Putin rekao i objasnio, vidi se da je definitivno gotovo sa onim šta je bilo u međunarodnim odnosima do ovog sukoba u Ukrajini. Što je jako važno u trenutku kada Kina otvoreno kaže da stoji uz Rusiju. I ministar spoljnih poslova Kine je u Moskvi. Nikad se nije desilo od 1945. godine da je Kina ovako svrstana uz Rusiju, vezano za bilo kakve sukobe ili nespiorazume sa Zapadom. To su dve stvari koje izgledaju vrlo važne.

 

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter