Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 21:45
0

Saša Borojević za „AKTUELNOSTI“ otkriva: Postojao je određeni dogovor na koji način bi Poljska mogla da uđe u Ukrajinu, a da ne uđe u sukobe!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 342. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Od najnovijih dešavanja izdvajamo napredak ruskih snaga ka Ugljedaru, a posebno i Bahmutu, gde su presečeni svi pravci ka gradu koji se sada nalazi u okruženju. Ukrajinske snage povukle su se sa prve linije odbrane Zaporožja, a predsednik Volodimir Zelenski traži sve više vojne pomoći od zapadnih saveznika.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: generalom prof. dr Mitrom Kovačem, direktorom Evroazijskog bezbednosnog foruma, analitičarom Sašom Borojevićem i novinarom Draganom Vujičićem.

Ivana Stojanović u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Bez podrške pešadije i naročito avijacije, ti tenkovi neće imati neki veliki uticaj!“

Saša Borojević otkrio je u emisiji „AKTUELNOSTI“ da postoji dogovor poljskih i ruskih zvaničnika da Poljska uđe u Ukrajinu, a da ne uđe u sukobe.

„Postojao je jedan sastanak koji je bio pre jedno dva meseca, poljskih i ruskih zvaničnika u jednoj arapskoj zemlji, gde je postojao određeni dogovor na koji način bi Poljska mogla da uđe u Ukrajinu, a da ne uđe u sukobe. Taj dogovor je rezultirao tome da onog momenta kada Ukrajina počne da mobiliše poljske građane koji žive u Ukrajini, da će se tada Poljska uključiti, kako bi zaštitila svoje građane. Druga vest je da je Mađarska takođe upozorila Ukrajinu da njihovih 10.000 vojno sposobnih koji žive u Ukrajini, nikako ne smeju biti mobilisani, ukoliko oni sami ne žele da učestvuju u tom ratu, i da će se Mađarska sigurno uključiti kako bi zaštitila svoje građane“, otkriva Borojević.

On je dodao da nakon godinu dana ovaj scenario polako počinje da dolazi do nekog ostvarenja.

„Poljska, po dogovoru iz te jedne arapske zemlje, jedini zadatak koji ima je da se ne uključi u rat sa Rusijom. Ona jeste itekako uključena u ovaj rat samo kroz obuke, NATO uniforme, ali ovo bi bila direktna konfrontacija sa Rusijom.  Zauzvrat Rusija neće reagovati ni na koji način, niti će delovati po Poljskoj, u trenutku zauzimanja dela teritorije Ukrajine. To jeste jedan scenario koji se pominje sada već skoro godinu dana i on sada polako počinje da dolazi do nekog ostvarenja“, smatra analitičar.

Borojević je dodao da je situacija „šizofrena“ i da o tome najbolje govori obeležavanje Aušvica, gde predstavnici Rusije, koja je oslobodila logor, nisu pozvani, za razliku od predstavnika Nemačke, koja je taj logor osnovala.

General prof. dr Mitar Kovač za „AKTUELNOSTI“: „Veoma je izgledna vojna kapitulacija Ukrajine!“

„Koliko je situacija šizofrena najbolje pokazuje obeležavanje Aušvica, gde na primer Rusija nije pozvana kao zemlja koja je oslobodila Aušvic, ali su bili pozvani oni koji su ga osnovali, a to su Nemci, zajedno sa Ukrajincima koji su to obeležili. Skinuli su sve table na kojima su postojali bilo kakvi tragovi ruske armije koja je oslobodila Aušvic, a nemački istoričari su počeli da menjaju i da govore kako Aušvic nisu oslobodili Rusi, već Amerikanci“, izjavio je Borojević

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter