Izvor: BSC HAPPY
30.01.2023 u 20:43
0

Ivana Stojanović u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Bez podrške pešadije i naročito avijacije, ti tenkovi neće imati neki veliki uticaj!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 341. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Žestoke borbe i dalje se vode u Donjecku, a o najnovijim dešavanjima sa fronta razgovarali smo sa našim sagovornicima: Draganom VasiljkovićemKapetanom Draganom, naučnim savetnikom prof. dr Draganom Petrovićem i politikologom Ivanom Stojanović.

Ivana Stojanović podsetila je da je na današnji dan pre 90 godina Adolf Hitler postao nemački kancelar.

„Evo nama Nemačke ponovo kao nekog okupatora. Na današnji dan pre 90 godina. 30 januara, Hitler je postao kancelar Nemačke. Oni su 1955. godine postali članica NATO, nakon čega je, kao odgovor, sledilo formiranje Varšavskog pakta. Nemačka je postala, ona je ustvari uvek bila, čini mi se u poslednjih nekoliko ratova, instrument u rukama Amerike ali i sa svojom velikom željom, koja se pokazala još za vreme vladavine Hitlera za osvajanjem jugoistočnih teritorija i dalje ka Rusiji“, izjavila je Ivana Stojanović.

GENERAL PANDUREVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „NATO je po mom sudu rešen i odlučan da nastavi sa daljim doturom naoružanja, opreme, aviona, dalekometnih sistema…“

On je dodala da se i tenkovi koji treba uskoro da krenu u rat protiv Rusije proizvode upravo u fabrikama u kojima je Hitler proizvodio tenkove za vreme Drugog svetskog rata.

„Ovo slanje njihovih tenkova, koji se inače proizvode u fabrikama u kojima je Hitler proizvodio svoje tenkove za vreme Drugog svetskog rata, tih „Leoparda“ koji su po svojim karakteristikama čak bolji od „Abramsa“, mislim da neće ništa novo doneti na frontu. Rusi imaju izvanredan tenk T-90 , koji je veoma pokretan, koji može da probije oklop bilo kog tenka iz jednog razloga zato što, Nemačka se kao prvo našla u problemu jer se snabdeva rezervnim delovima iz Brazila, koji je odbio da joj isporuči te rezervne delove, naravno oni će se snaći na neki način, ali će morati da koriste i svoje rezerve. I to je problem za Nemačku, iz svojih rezervi koje ona treba da ima za svoj neki odbrambeni sistem , ona će morati da šalje“, rekla je Ivana Stojanović.

Dragan Petrović za „AKTUELNOSTI“ o situaciji na frontu u Ukrajini: Zbog pada Soledara, Seversk je izložen pritiscima!

Ona se saglasila sa Draganom Vasiljkovićem u mišljenju da tenkovi koje se Zapad sprema da isporuči Ukrajini, neće doneti sami po sebi preokret u ovom sukobu.

„Kao što je rekao Kapetan Dragan, bez podrške pešadije i naročito avijacije, ti tenkovi neće imati neki veliki uticaj“, smatra Ivana Stanojević.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter