Izvor: BSC happy portal
29.01.2023 u 21:40
0

GENERAL PANDUREVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „NATO je po mom sudu rešen i odlučan da nastavi sa daljim doturom naoružanja, opreme, aviona, dalekometnih sistema…“

Vinko Pandurović je do detalja objasnio mogući sukob između NATO alijanske i Rusije.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorio se o trenutnom stanju na frontu, specijalnoj vojnoj operaciji, ali i masovnoj isporuci oružja Ukrajini o kojoj bruji čitav svet, ali i uticaju NATO – a koji je sve snažniji.

Kijev traži najmanje 300 teških, najubojitijih prvenstveno nemačkih Leopard 2 i drugih zapadnih tenkova za rat protiv ruskih snaga, ali je većanje zapadnih ministara odbrane juče u Nemačkoj pokazalo da oko toga postoje ozbiljne razlike.

PUKVNIK ĐURKOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Zapad specijalnu vojnu operacijukoju Rusija vodi glorifikuje kao početak Trećeg svetskog rata“

Admiral Rob Bauer, predsednik vojnog komiteta NATO, je izjavio da će Rusija biti pretnja NATO-u čak i ako njene snage budu poražene u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na ove krucijalne tematike svoje mišljenje izneo je pored novinara Žarka Rakića, prof. doktora Miloša Labana – političkog analitičara i general Vinko Pandurović koji se tokom ovog medijskog istupanja osvrnuo na sve krucijalne tematike u vezi sa ratom u Ukrajini.

  • Ovde niko nikome nije objavio rat, imate specijalnu vojnu operacijU koju Rusija izvodi na teritoriji Ukrajine, ona je tako definisala svoje vojno anagžovanje. NATO pakt kaže da nije u sukobu sa Rusijom. Ovde se može reći da je reč o oružanoj borbi. Da li je agresija ili nije, UN su pokušali da kažu šta je definicija agresije, ali to nisu uspeli. Zaboravili smo odluku NATO – a 2017. godine kada su izjavili da će jačati istočno krilo NATO – a, da će prebaciti na taj prostor od Baltika do Crnog Mora 300. 000 vojnika, silnu tehinku, to su pokušali i naišli na velike probleme u infrastrukturi – istakao je i nastavio:

 

  • Oni su znali da će do ovog sukoba doći, jer kad se vi želite angažovati cenite šta bi radila druga strana, stavljanje sebe u njihovu poziciju. Znali su da ako se stave u poziciju Rusije i krenu prema njoj kao što su krenuli, da će Rusija reagovati, bila je izazvana i reagovala je. Ovo naoružanje koje sada stiže u Ukrajinu nije naoružanje koje je poslato po odluci koja je doneta pre pet dana, gde vidimo neko sporenje između Amerike i Velike Britanije, odnosno Nemačke i Poljske, ti tenkovi su već na tom prostoru. Oni realiziju ranije započete ciljeve. Očekivano je da će ova retorika biti ista, obe sukobljene strane vode propagandni rat, jedna uspešno ili druga uspešnije. Pozdanih informacija sa terena nema dovoljno, NATO je po mom sudu rešen i odlučan da nastavi sa daljim doturom naoružanja, opreme i aviona, pa možda i podmornica,  brodova, dalekometnih sistema, što će dodatno zakomplikovati situaciju – rekao je između ostalog general Pandurević.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter