Izvor: jugmedia.rs
20.04.2023 u 12:52
0

Dubai JEFTINIJI od Leskovca, turisti VAN SEBE: „Cene niže nego u SRBIJI“

Grupa Leskovčana je otišla u Dubai i šokirala se jer je jeftinije nego u Srbiji.

Grupa Leskovčana je otišla u Dubai i šokirala se jer je jeftinije nego u Srbiji. Iako važi za prestižnu destinaciju, Dubai ipak nije papren, bar je to utisak Leskovčana koji su za portal jugmedia.rs opisali svoje putovanje, a mi vam prenosimo najinteresantnije delove.

„Dan četvrti: Nedelja. Dan za kratak šoping. To nam nije prioritet, ali kad smo već ovde, onda da obiđemo i tu atrakciju. Dubai Outlet Village. Nije daleko svega 34 kilometra od Time Oaka. Putovali smo kolima skoro sat vremena. Ne zato što su putevi loši (savršeni su sa i do osam traka u jednom pravcu), već zbog nenormalne gužve u saobraćaju. Juga me pohvalio, hvala Bogu da i od njega čujem pohvalu, da sam odličan vozač, čim se tako dobro snalazim u toj gužvi u mega sitiju.

Grad sa sedam miliona u jednom danu sigurno ima bar pola miliona automobila na ulicama. Kao cela Srbija. Kada sam prošli put bio u Dubaiju, sin i Jun su me odveli tamo samo kao da vidim, ali sam potrošio grdan novac.

Sve je toliko jeftino, da te prosto mami da potrošiš. Recimo, ODT Givenchy Pi 100ml, koji kod nas košta oko 15.000 dinara, ovde izađe u našim parama oko 5.500. Otplati dvadeset posto avionske karte. Da ne pišem o krpicama i ostalom.

Tu je i jedan food court (deo za hranu), prepun restorana. Sve što postoji u svetu prisutno je u Dubaiju.

Juga inače nije hteo da ide do Outleta, ali kad smo došli tamo odmah je potrošio pedesetak evra. Nervirao se pre polaska, nervirao se kad ćemo nazad i na kraju on se podnovio, a ja ne.

Proveo sam tu nekih sat vremena, a onda nazad u sobu i priprema da jedan od Juginih planova ostvarimo. Idemo do Ain Dubai (oči Dubaija), Obseration wheel, iliti točak za osmatranje, inače najviši na svetu.

Ovde se može ići u obilazak raznih lokacija sa mora raznim jahtama, gliserima, čamcima, brodovima, a cene su prilično prihvatljive“, piše Bratislav Bata Stamenković.

Najzanimljivije je da zaista cene u Srbiji mogu da se rvnaju sa onima koje su karakteristične za Dubai.

„Restorani pored marine jedan do drugog. Sedamo da doručkujemo u jednom Marokanskom. I nije nešto skupo. Oko 10 evra doručak. Ko bi rekao. Već nas nog bole od pešačenja. Juga predlaže da idemo do Marina Beach“, utisak je Leskovčana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter