Izvor: Happy BSC
17.11.2021 u 09:59
0

ČUVENI REDITELJ DANAS SLAVI ROĐENDAN: Najbolji filmovi Martina Skorsezea

Martin Skorseze američki filmski reditelj italijanskog porekla poznat po svojim grubim, često nasilnim prikazima američke kulture rođen je na današnji dan 1942. godine, u Kvinsu, u Njujorku.

Od 1970-ih Skorseze, koji je stekao status kultnog reditelja i  jednog od najznačajnijih ličnosti u svom poslu s kraja 20. i početka 21. veka, od 1970. – ih godina na ovamo sarađuje sa najvećim holivudskim imenima. 

PROČITAJTE JOŠ: Pre 13 godina premijerno prikazan filmski hit „Twilight“

Osnivač je Svetske filmske fondacije i dobitnik nagrade Američkog filmskog instituta za životno delo za svoj doprinos filmu, kao i Zlatnog globusa i BAFTA-e. 

Neki od njegovih najboljih filmova su: 

Goodfellas (1990) 

Film prati uspon i pad Henrija Hila i njegovih prijatelja u mafijaškoj porodici Lucchese u periodu od 1955 do 1980.

Shutter Island (2010)

Psihološki triler u kome dvojica američkih šerifa, Tedi Danijels i Čak Ojl  odlaze 1954. godine u psihijatrijsku bolnicu Ešklif na  izolovanom ostrvu blizu Masačusetsa sa zadatkom da istraže slučaj pacijentkinje koja je nestala iz zatvorene sobe. 

Casino (1995)

Priča o pohlepi, prevari, novcu, moći i ubistvu javlja se između dva najbolja prijatelja: izvršitelj mafije i izvršna vlast u kazinu, takmiče se jedan protiv drugog oko kockanja, brzog života i povodljivog visokog društva.

The Wolf of Wall Street (2013)

Priča prati karijeru Džordana Belforta, berzanskog posrednika u Njujoru i to kako je njegova firma „Stratton Oakmont“ bila umešane u korupciju i mnoge ilegalne akcije na Vol Stritu, što je na kraju dovelo do njegove propasti. 

Taxi Driver (1976)

Film opisuje poteškoće usamljenog njujorškog taksiste Travisa Biklea koji očajnički pokušava promeniti sopstveni život.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter