Izvor: BSC Happy
25.10.2023 u 22:45
0

KRITIKA ODLUČILA: Pet najboljih filmova Martina Skorsezea

Filmski kritičari raznih portala i časopisa odabrali su pet najboljih filmova čuvenog holivudskog reditelja Martina Skorsezea.

Kritičari su morali da odaberu najbolje filmove poznatog američkog reditelja, a vrh liste su zauzeli najviše hitovi iz ’70-ih, ’80-ih i ’90-ih.

U nastavku otkrijte koji kultni filmovi Skorsezea su se našli u top pet.

„NISAM ROB TEHNOLOGIJE, KORISTIM 20 GODINA STAR MOBILNI“, Emir Kusturica pokazao da život u 21. veku ne mora nužno da bude brz

1. Dobri momci (Goodfellas)

Film iz 1990.godine, u kome glume Robert De Niro, Rej Liota, Džo Peši, Lorejn Brako i Pol Sorvino, je biografski prikaz uspona i pada američkog gangstera Henrija Hila i njegovih prijatelja i porodice.

Dobri momci su bili i kritički i komercijalni hit, a slavnom reditelju doneli Srebrnog lava za najboljeg reditelja na 47. filmskom festivalu u Veneciji.

2. Taksista (Taxi Driver)

Veteran Vijetnamskog rata Trevis Bakl radi kao taksista u Njujorku, jer se nada da će mu posao pomoći oko nesanice, međutim mentalno zdravlje mu i dalje propada. Iako Taksista nije osvojio nijednog Oskara, danas ima kultni status i smatra se jednim od najboljih filmova u istoriji.

3. Razjareni bik (Raging Bull)

Slično „Taksisti“, „Razjareni bik“, sportska biografska drama o poznatom američkom bokseru italijanskog porekla Džejku LaMoti, naišla je na kritike zbog prikaza nasilja, međutim za razliku od Taksiste nije bila toliki hit u bioskopima.

Uprkos podeljenim mišljenjima kritičara, film je osvojio dva Oskara, među kojima je bio i onaj za najboljeg glavnog glumca, koji je otišao Robertu de Niru, a Američki filmski institut ga je proglasio četvrtim najboljim filmom svih vremena.

4.  Kralj komedije (The King of Comedy)

Kada je premijerno prikazan 1982. godine, „Kralj komedije“ se smatrao jednim od najvećih neuspeha u karijeri Skorsezea. Robert de Niro je u ovoj satiričnoj crnoj komediji glumio opsesivnog stand-up komičara koji uhodi uspešnog komičara (Džerija Luisa) koga je upoznao sasvim slučajno.

5. U sitne sate (After Hours)

Peto mesto zauzima još jedna crna komedija iz 80-ih, ali ovaj put u glumačkoj postavi se nije našao Skorsezeov dugogodišnji saradnik De Niro.

Osim ovih filmova, među deset najboljih su se našli i Kazino, Ulice zla (Mean Streets), Dvostruka igra (The Departed), Poslednji valcer (The Last Waltz) i Doba nevinosti (The Age of Innocence).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter