Izvor: Tanjug
03.08.2021 u 13:41
0

LJILJANA BLAGOJEVIĆ dobitnica prestižne nagrade za izuzetan doprinos umetnosti glume

Glumica Ljiljana Blagojević dobitnica je ovogodišnje nagrade “Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima, saopšteno je danas iz Udruženja filmskih glumaca Srbije.

VAŽNO:

VUČIĆ: NOVA NOVČANA POMOĆ I U SEPTEMBRU I OKTOBRU!

BATA JUGOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ O MAFIJAŠKOM UDARU NA VUČIĆA: Rat nije završen hapšenjem Belivuka, odsečen je samo krak Kavačkog klana – ČEKAJU NAS TEŠKA VREMENA!

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE U KLINIČKOM CENTRU: Ovako nismo ulagali 60 godina – Srbija će imati jedan od NAJMODERNIJIH CENTARA U EVROPI (FOTO, VIDEO)

Nagradu, koja se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske istorije o dobitniku, biće po tradiciji uručena na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma “Filmski susreti“ u Nišu.

Blagojević je na filmu debitovala 1978. godine epizodnom ulogom u filmu “Boško Buha“ reditelja Branka Bauera, a svoju prvu glavnu ulogu ostvarila je u filmu Emira Kusturice “Sjećaš li se Doli Bel“ (1981).

Do sada je snimila više od 50 filmova.

Godine 1996. postala je prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu, a na sceni je odigrala preko 60 uloga iz klasičnog i savremenog repertoara.

Trenutno radi na snimanju filma i serije “Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića, a pojavljuje se i u predstojećoj kriminalističkoj seriji “Kljun“ Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na ovim prostorima, među kojima su Nagrada Žanka Stokić, Sergej Bondarčuk, Carica Teodora, Nagrada Joakim Vujić, Zlatni beočug i Zlatna antena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter