Izvor: agencije
11.03.2024 u 21:50
0

Preminula glumica Kostadinka Velkovska

Pozorišna, televizijska i filmska glumica makedonskog porekla Kostadinka Velkovska umrla je u nedelju u Zagrebu u 76. godini.

Poznata po izuzetnoj energiji, Velkovska je ostvarila brojne televizijske i filmske uloge, kao i one u pozorištu „Kerempuh”, a pevala je i šansone na hrvatskom, makedonskom, francuskom, nemačkom i italijanskom jeziku.

Rođena je 3. juna 1948. godine u Skoplju, odakle je 1968. godine došla u Zagreb na studije glume. Po završetku studija dve godine je glumila u dubrovačkom pozorištu, a potom je došla u Zagreb u „Kerempuh” (tadašnji „Jazavac”), gde je radila do penzije.

Nagrađena je „Zlatnim smehom“ na Danima satire za ulogu Kejt u predstavi „Gospodar svog tela“ i Marije Berković u „Pod Krležinom glavom“. Nastupala je na brojnim koncertima, 1987. snimila je album makedonskih balada, a godinama je uređivala i vodila emisiju „Pjesme, šansone“ na Hrvatskom radiju.

Penzionisana je 2015. godine, a prošle godine je imala moždani udar i bila je u bolnici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter