Izvor:
10.11.2019 u 16:42
0

USKORO FILM O JASENOVCU KOJI ĆE RAZBUDITI SRBIJU: U glavnim ulogama Vuk Kostić i drugi velikani filmske scene! (FOTO)

Snimanje prve trećine filma "Dara iz Jasenovca", scenariste Nataše Drakulić, u režiji Predraga – Gage Antonijevića, završeno je. Do kraja godine očekuje se i završetak ostatka snimanja.

– Ovaj prvi i teži deo snimanja koji se dešava u Jasenovcu završili smo u roku. Sada nam sledi drugi deo koji se odvija u logoru Stara Gradiška. Ukoliko sve prođe u najboljem redu, film bi mogao da bude premijerno prikazan u maju 2020. godine, povodom 75 godina od oslobođenja logora Jasenovac – istakao je Antonijević.

Reditelj dodaje da je Jasenovac jedna ogromna priča, tragedija i genocid, vreme i mesto zla i ubijanja. Kao takav on ima, sa umetničke tačke gledišta, više nego jednu temu i jedan pristup.

– Mi smo se opredelili da ispričamo priču kroz Darine oči, kroz njenu sudbinu, kao i njene porodice. Samim tim, to je jedna emotivna priča.

U ovoj akcionoj drami, kako je istakao reditelj, glavnu ulogu, devojčicu Daru tumači Biljana Čekić (11), a osim nje, igraju i Marko Janketić, Vuk Kostić, Radoslav Milenković, Igor Đorđević, Zlatan Vidović…

Mlada glumica Biljana Čekić iz Kozarske Dubice je priznala da joj je veoma lepo i zanimljivo na snimanju, iako je ponekad naporno, jer snimaju i noću, ali da su svi na setu jako dobri.

Radnja filma se dešava posle ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionom logoru. Među njima je i desetogodišnja Dara, sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da devojčica Dara preko noći odraste. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života je da sačuva život mlađeg brata.

Scenaristkinja Nataša Drakulić kaže da je na snimanjima bilo mnogo emotivnih trenutaka koje ona nikada neće zaboraviti.

Često mi deca sa Kozare pevaju kosovske pesme i meni su ti trenuci veoma emotivni. Oni imaju mali vremenski razmak da uđu u te surove uloge i ja sam ponosna na njih koliko su hrabri i svaki trenutak sa njima mi je dragocen. Bilo je puno emotivnih scena i teško ih je izdvojiti. Shvatila sam koliko je ekipa serije “Ubice mog oca”, koja radi i ovaj projekat, emotivnija nego što sam mislila. Ovo snimanje definitivno neće biti lako – istakla je Drakulićeva.

Izvor: Blic
Foto: instagram/printscreen/
natadrakulic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter