Izvor: 24sedam
15.01.2024 u 21:06
0

KARLEUŠA ISPROZIVALA TEU TAIROVIĆ: „U srcu Beograda albanska pesma?!“

Jelena Karleuša već nekoliko dana napada Teu Tairović zbog nastupa na Trgu republike za doček pravoslavne Nove godine.

Prvo joj je zamerila performans, pa je napala da je i iskopirala njen stajling, a sada tvrdi da je njena pesma „Hajde“ zapravo albanskog porekla, kao i da je pevačica uz nju izvodila tradicionalni albanski ples.

– Koliko je Beograd veliki grad govori i činjenica da se ispred Narodnog pozorišta u srcu Beograda, za doček srpske Nove godine, orila albanska pesma „Hajde luj kikek” uz tradicionalni trbušni ples folklornog ansambla – napisala je Karleuša.

printscreen/instagram/karleusastar

Potom je ovu situaciju uporedila sa skandalom Selme Bajrami, koja je pre par meseci napadnuta od dela javnosti jer na jednom nastupu pokazala dvoglavog orla.

CECA POSTAVILA REKORD: Jedina je u ovome

– Moramo da budemo fer i stvari nazivamo pravim imenom. Naši srpski mediji osudili su vrsnu pevačicu Selmu Bajrami zato što je (kao žena sa albanskim poreklom) pevala albansku pesmu i pokazivala albanski pozdrav negde u inostranstvu. Kada je pevačica Tea Tairović pre neki dan pevala albanske pesme uz trbušni ples, u srcu Beograda, na dočeku srpske Nove godine ispred Narodnog pozorišta, osude nije bilo. A i zašto bi. Muzika spaja i ne poznaje granice. Beograd je metropola i otvoren je za sve ljude. Ali… Zašto se jedna osuđuje a druga ne? Ne smemo biti licemerni – dodala je Karleuša.

printscreen/instagram/karleusastar

Podsetimo, u toku prethodnih dana Jelena je iznela mišljenje o pomenutom Teinom nastupu.

– Nikada nisam sebe poredila sa drugim izvođačima jer je to u svakom smislu neuporedivo, ali sam iskreno šokirana koliko oni koji (ne) zasluženo dobiju priliku da pevaju na Trgu Republike, ne poštuju ni šansu, ni publiku, ni mesto, ni državu. Dobiti priliku da nastupite ispred Skupštine ili na Trgu, velika je čast i odgovornost. Ali umesto da daju sve od sebe da opravdaju poverenje grada, svedoci smo da mnogi pevači jednostavno nikada nisu smeli da dobiju šansu – napisala je Karleuša, a onda njen nastup nazvala „kafanskom tezgom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter