Izvor: Informer
12.02.2024 u 10:19
0

KUPIO PESMU ZA „SIĆU“: Evo koliko je Miloš Bojanić platio vanvremenski hit

Mikica Bojanić je u jednoj emisiji ispričao anegdotu sa poznatim novosadskim kompozotorom i pevačem Božom Nikolićem.

Naime, sin Miloša Bojanića je otkrio za koliko para je njegov otac kupio vanvremenski hit.

Sećam se da se ćale tada baš vratio iz Amerike, a mene pozove moj i naš dobar prijatelj kompozitor i pevač Boža Nikolić. Kaže mi imam dobru pesmu za Miloša mislim da bi on to dobro otpevao. Ja mu kažem da ću doći po njega kolima i idemo do ćaleta. Tako je i bilo. On je otpevao tu pesmu i ćaletu se jako svidela. Rekao je može, uzimam, koliko sam dužan. Boža, koji je bio veliki šaljivdžija mu je rekao 276 dolara, a igrom slučaja kako se tad vratio iz Amerke imao je dolare. On je izvadio novac i dao mu rekao je Mikica.

Ono što je kompozotor nakon toga uradio veoma ih je iznenadilo:

– Boža uzima te pare i daje meni. Kaže ovo je za tebe. Sećam se da je ćaletu srce bilo puno i suze su mu krenue, jer zaista je to bio velikodušan postupak.

Ipak Boža koji je bio sklon šali u toku vožnje kada je vozio Mikicu nazad, naglo je zakočio:

– Ja samo što nisam proleteo kroz šofer šajbnu. On mi kaže daj mi te pare! Bio sam začuđen, otkud sad to. Pitao sam ga zar mi nisi to malopre dao. On kaže: To je bilo samo pred Milošem! Na kraju smo podelili iznos na pola ispričao je pevač kroz smeh.

Podsetimo, Boža Nikolić je poznat po pesmi „Ikona“, a kao tekstopisac je sarađivao sa mnogim poznatim pevačima i pevačicama, Boža je 2003. godine poginuo u teškoj saobraćajnoj nezgodi i za sobom ostavio neizbrisivi trag na estradnoj sceni.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter