Izvor: ALO
28.12.2021 u 18:09
0

TUŽNE VESTI! PREMINUO LEGENDARNI HRVATSKI GLUMAC

Preminuo je u Zagrebu u 71. godini života.

Dragoljub Lazarov je preminuo u Zagrebu, kako saopštava Gradsko dramsko kazalište Gavela.

Dragoljub je bio hrvatski pozorišni, filmski i televizijski glumac i dugogodišnji član ansambla kazališta „Gavella“, a najveću popularnost je stekao na filmovima „Okupacija u 26 slika“ gde je sarađivao sa Lordanom Zafranovićem, i „Povratak“ sa Rajkom Grlićem.

1979. godine je diplomirao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1979. godine, a  tokom studija je sarađivao s pozorišnom radionicom Pozdravi, s Histrionima, K.P.G.T.-om. Od 1979. do 1989. godine kao član ansambla Teatra ITD, s predstavama „Mali Hamlet“ i „Kontrabas“ u režiji Zlatka Boureka obilazi sve značajnije svetske festivale i u domaćem okruženju dobiva mnoge značajne nagrade.

Neke od njih su Nagrada dramskih umetnika 1987. godine, za ulogu Viteza, u režiji Joška Juvančića Nagrada Festivala monodrama u Zemunu 1986. godine, za monodramu „Kontrabas“ u režiji Zlatka Boureka; Nagrada Zlatni venac Festivala malih i eksperimentalnih scena u Sarajevu za predstavu „Mali Hamlet“ u režiji Zlatka Boureka., prenosi Espreso.

Od 1990. godine član je ansambla GDK Gavella u kojem je odigrao niz predstava, među njima i one u predstavama „Četvrta sestra“ Janusza Glowackog, „Platonov ili Drama bez naslova“ A. P. Čehova, „Duh“ Margaret Edson, „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova te „Latinovicz“ Miroslava Krleže i Zlatka Viteza.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter